Nyhet

Alex Pereira efter Glory Last Man Standing: ”nästa gång slår jag Levin”

Alex Pereira (14-2) åkte ur kvartsfinalerna i Glory Last Man Standing mot mycket rutinerade och ettarankade Artem Levin (50-4-1). Han berättar nu att han kände att han hade svårt att hantera Levins något udda stil men att han kommer komma tillbaka starkare än någonsin.

Brasilianaren Pereira är en relativt orutinerad kickboxare som ursprungligen kommer en boxningsbakgrund. Han har bara tränat kickboxning i ca 4 år till skillnad från många andra på samma nivå som har tränat ibland hela sina liv. Ändå har han visat att han förtjänar att tillhöra den absoluta toppen genom att bland annat vinna contenderturneringen i mellanvikt på Glory 14 i Zagreb tidigare i år.

Levin själv nämnde i en intervju att han var lite oroad av Pereiras slagstyrka under deras match. Det var även Pereiras totalt andra förlust i Glory. Pereira säger själv att han inte presterade på nivån han kan;

”Jag presterade inte så bra jag vet att jag kan, mest på grund av Artems stil. Jag förväntade mig inte den typen av game från hans sida, med mycket clinchande och icke-ortodoxa rörelser. Min stil är också lite annorlunda och om det blir en rematch kanske vi kan ge publiken en grym match. Jag tror han skulle vilja det också. Men det gjorde mig väldigt glad att höra komplimanger från min tuffaste motståndare hittils och den bästa fightern i den bästa organisationen i världen.”

Pereira fortsätter angående Levin;

”Jag tror att han är svår att besegra på grund av hans erfarenhet i ringen. Teknikmässigt handlar det om att han rör sig och slår på ett annorlunda och oväntat sätt. Sen är det också hans clinch-game, men jag tycker inte nödvändigtvis det är något som gör någon nytta i kickboxning.”

Han fortsätter;

”Nu måste jag börja jobba på att hantera olika fightingstilar och lära mig något av dem för att kunna använda dem själv. Jag är fortfarande en nykomling i sporten, dessa killar har tävlat i 10 år och jag är bara inne på mitt fjärde. I framtiden ska jag kolla tillbaka på den här matchen och säga att det var bra för mig. Varje förlust tvingar en att utvecklas eftersom det är svårt att utvecklas i ens komfortzon. Nu vet jag vad jag ska jobba på.

Angående en eventuell rematch mot Levin säger han;

”Nästa match vinner jag. Ni får se. Nästa match kommer jag tillbaka starkare, smartare, snabbare och mest av allt – mer mogen.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer