Nyhet

Ronda Rousey: ”Det finns inte något område där någon är bättre än jag”

Det är fjärde gången Ronda “Rowdy” Rousey (9-0 MMA, 3-0 UFC) försvarar sin UFC-titel men den här vändan är det lite annorlunda – hennes träningscamp har varit det bästa hittills och hon har aldrig känt sig så avslappnad som nu.

Rousey har varit dominant så här långt i UFC och med ett träningscamp i ryggen som varit det bästa, mest fokuserade och avslappnade hittills så är det ingen överraskning att hennes självförtroende, fortsatt, är på topp.

“Jag tror inte att det finns något område där någon är bättre än jag. Det är den attityden du måste ha för att bli bäst i världen och jag förstår inte varför folk tar illa upp när jag säger så.”

För Rousey är det inga konstigheter. I hennes värld är hon bäst i världen och det finns inte någon som kan slå henne.

Rousey är storfavorit i matchen mot Alexis Davis (16-5 MMA, 3-0 UFC). Det finns en anledning till det men är hon oslagbar? Rousey tycker att hon är det. Är det självförtroende, kaxighet eller bara en mästarinnas/mästares rätta attityd?

Om Alexis Davis säger Ronda så här:

“Alexis största svaghet skulle jag säga är hennes snabbhet. Det känns som att hon är extremt uthållig, hon håller ett högt tempo när hon fightas och hon är allsidig, bra striking och duktig på marken. Hennes stil är att hålla samma höga tempo matchen igenom men det finns en skillnad i att hålla högt tempo och att vara snabb. Jag antar att du behöver vara en fighter själv för att förstå skillnaden jag försöker förklara.”

Matchen som är co-main event på UFC 175 går på Mandalay Bay Events Center i Las Vegas ikväll.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer