Nyhet

The Ultimate Fighter 20: Endast kvinnliga deltagare

För första gången någonsin kommer den nya säsongen av The Ultimate Fighter (TUF 20) att bestå av endast kvinnliga deltagare. De 16 bästa i MMAns strawweight är kallade och en UFC titel står på spel.

I videon intervjuas Rose Namajunas, som Ronda Rousey för övrigt håller som favorit i gänget, om hur det känns att vara en del av TUF 20, vad hon tänker om sina konkurrenter och vem hon tror vinner av Rousey och Alexis på UFC 175.

Den omtalade realityserien, The Ultimate Fighter, spelas in i Las Vegas presenterar den här säsongen en turnering i 115 pounds (52,163 kg) som kommer kröna den första UFC mästarinnan i strawweight. The Ultimate Fighter Finale kommer gå av stapeln i slutet på året.

Coacher för de två teamen i serien blir UFC lightweight mästaren Anthony ”Showtime” Pettis (17-2 MMA, 4-1 UFC) och the no. 1 contender, Gilbert ”El Nino” Melendez (22-3 MMA, 1-1 UFC). De båda kommer i slutet på serien, enligt tradition, att själva göra upp i en titelmatch om UFCs lightweightbälte. Det blir första gången Pettis försvarar sin UFC titel.

I TUF 20-truppen ses bland andra två Invicta FC mästarinnor, en amerikansk mästarinna i Kickboxning, en astrofysiker och en före detta hockeyspelare. Listan på deltagarna ses nedan och innehåller nationaliteter som Australien, Scotland, USA och Irland.

Joanne Calderwood (8-0), 27 år, Glasgow, Skottland
Alex Chambers (4-1), 35 år, Sydney, Australien
Heather Jo Clark (6-4), 34 år, Los Angeles, USA
Aisling Daly (14-3), 26 år, Dublin, Irland
Lisa Ellis (15-8), 31 år, Olympia, USA
Carla Esparza (9-2), 26 år, Redondo Beach, USA
Felice Herrig (9-5), 29 år, Crystal Lake, USA
Angela Hill (1-0), 29 år, Brooklyn, USA
Emily Peters Kagan (3-1), 32 år, Bangor, 
USA
Justine Kish (4-0), 26 år, Cramerton, USA
Angela Magana (11-6), 30 år, Farmington, USA
Randa Markos (4-1), 28 år, Windsor, Canada
Rose Namajunas (2-1), 22 år, Milwaukee, USA
Jessica Penne (11-2), 31 år, Huntington Beach, USA
Bec Rawlings (5-3), 25 år, Launceston, Tasmanien
Tecia Torres (4-0), 24 år, Fall River, USA

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer