Nyhet

Lyoto Machida inför matchen mot Chris Weidman: ”Jag är inte för gammal för att slå Weidman”

Lyoto ”The Dragon” Machida hävdar att åldern inte kommer vara en faktor överhuvudtaget när han möter Chris ”All American” Weidman i titelmatchen i UFCs middleweight ikväll på UFC 175 i Las Vegas.

Machida, 36 år, har bevisat gång efter annan att han fortfarande har vad som krävs för att konkurrera med de bästa i UFC. Han har onekligen nått fram till ännu en titelmatch och kommer göra allt för att bärga UFCs middleweight titel.

Weidman är 6 år yngre än Machida men Machida känner att han är en både starkare, snabbare och smartare fighter än Weidman.

”Jag måste träna smart, men det har jag lärt mig genom åren, hur jag gör saker bättre och får samma resultat. Jag återhämtar mig inte lika snabbt nu när jag är 36 som när jag var 26 men jag är smartare och mer intelligent nu än jag var då. Det gör stor skillnad. Jag är mer effektiv nu. Jag är uppenbarligen mer erfaren som som fighter, det gör skillnad och är användbart. Jag har erfarenhet av många segrar men jag har också gått igenom förluster och tuffa tider. Jag har lärt mig av det och jag är en smartare och bättre människa än jag har varit.”

Medan vissa fighters kan förlora styrka men vinna snabbhet när de gått ner en viktklass så känner Machida att han faktiskt är starkare i sin nya lägre viktklass.

”Jag känner skillnad i denna vikten, och det är bara till min fördel. Jag är mycket starkare men samtidigt är jag också mycket snabbare. Nu när jag fightas mot killar som är mindre så kommer min styrka också att bli en ännu större fördel. Så jag känner ingen press och ingen oro. Jag är den bästa jag någonsin varit, vad gäller mina färdigheter, min förståelse för vad som händer inne i buren och min kondition. Jag är säker på att om jag gör det jag tränat att göra så kan jag vinna den här titeln. Min ålder är ingen faktor alls, enligt mig.”

Sedan Machida gick ner till middleweight har han vunnit två raka segrar (mot Mark Munoz och Gegard Mousasi). Blir det en tredje vinst och en titel ikväll?

Om Machida vinner så vinner han inte bara UFC-bältet, han bryter också Weidman segersvit (Weidman är 7-0 i UFC) och han blir den tredje UFC-fightern i historien att vinna två titlar i två olika viktklasser. De andra två är BJ Penn och Randy Couture.

Chris ”All-American” Weidman (11-0 MMA, 7-0 UFC) har brottats en del med lite tråkigare frågor än Machida. Weidman får fortfarande frågor om hur mycket mästare han egentligen kan anse sig vara. En del menar att Weidman bara vann över Anderson Silva i deras första mötet på grund av att Silva inte brukade allvar i buren utan mest lekte pajas. Samma personer har också sedermera sagt att Weidman bara vann när de både möttes för andra gången på grund av att Silva skadade benet.

Med det sagt så talar onekligen Weidmans record för sig självt (11-0 MMA, 7-0 UFC) och det är svårt att hävda att det är en tillfällighet att han innehar bältet. Weidman har också gått ut med att han inte på något sätt underskattar utmanaren Lyoto Machida (21-4 MMA, 13-4 UFC).

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer