Nyhet

Pat Miletich väljs in i UFC Hall of Fame

Pat Miletich, för detta UFC welterweight mästare, blir invald i UFC Hall of Fame – 12 år efter sin sista UFC match som han gick mot Matt Lindland på UFC 36. Ceremonin ingår i programmet för International Fight Week och tar plats under UFC Fan Expo på Mandalay Bay imorgon söndag.

Miletich hade oavsett planer på att vara i Vegas då han är kommentator för Lion Fights Muay Thai tävling på The Pearl och för att han skulle vara om AXS TVs 250 event i ordningen. Miletich har blivit en väldigt populär och färgstark kommentator och analytiker genom sina jobb för ESPN, Showtime och AXS TV. Nu när Chael Sonnen är sparkad från FOX Sports kanske Miletich även kan se fram emot ett erbjudande därifrån.

Miletich är medveten om att det viskas i korridorerna om hans framtida möjligheter men säger samtidigt att då får de komma med ett bra erbjudande.

”Showtime Sports gav mig möjligheten från allra första början och de lärde mig hur man sänder. Jag lärde mig mycket på ESPN och likaså på AXS. AXS har dessutom blivit som en familj för mig.Det är ett grymt gäng. För att jag ska överväga att byta läger kommer det krävas en stor summa pengar, något som på riktigt skulle förändra saker och ting för min familj. Det ska tilläggas att AXS inte betalar mig dåligt. Jag har bra betalt.”

Miletich försvarade sitt UFC welterweight bälte fyra gånger mellan åren 1998-2001. Han hade därefter en ännu mer fantastiskt karriär som tränare och coach. Från 1990 till 2000 hade Miletich mästare i flera viktklasser i UFC och fighters som för evigt är förknippade med Miletichs Fighting Systems är bland andra Jens Pulver, Matt Hughes, Jeremy Horn och Robbie Lawler.

Miletich har bidragit till sporten på många sätt och är en av dess allra första ambassadörer.

”Jag skulle säga att vi har förändrat och förbättrat tillvaron och livet för 11 fighters och mästare. Det har varit en angenäm erfarenhet och resa. Det är betydligt roligare att se en av killarna vinna UFC-bältet på TV än att vinna ett själv. Jag tror att coachperspektivet hjälper dig att förstår människor bättre.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer