Nyhet

Frankie Edgar inför TUF 19 finalen: ”Jag vill ha tillbaka bältet”

Imorgon söndag är det dags för finalen i The Ultimate Fighter 19. Main event på kortet är BJ Penn vs. Frankie Edgar. Hör vad familjemannen Frankie Edgar har att säga om sin motståndare och att jonglera privatlivet med sina matchförberedelser.

TUF 19-finalen har hamnat lite i skymundan då UFC fokuserar på att marknadsföra UFC 175 som går i natt. Finalen blir tredje gången BJ Penn och Frankie Edgar möts där den senare har vunnit de två första gångerna via domslut. BJ Penn har pratat om att pensionera sig efter den här fighten och Dana White har gjort uttalanden som tyder på att han kommer att åka ur organisationen vid en förlust. Det torde göra Penn än mer motiverad att vinna. Penn har till och med gått ut och sagt att han är beredd att droppa en viktklass enbart för en re-match med Edgar. Frankie Edgar är dock inte oroad:

”Det får mig att känna mig speciell. Jag har en plats i BJ’s hjärta och han vill ha chansen att vinna. Du hör inte folk prata om en motiverad Frankie Edgar, det är för att jag är motiverad varje dag. Jag har varit motiverad sen första gången jag slogs i UFC. Jag tror inte på det här motiverad/inte motiverad-snacket. Att vara motiverad är något du lever med varje dag och jag har levt med det sen jag bestämde mig för att vara en idrottsman.”

På frågan om Edgar har svårt att balansera sitt familjeliv och ett nyfött barn med matchförberedelserna säger han:

”Jag gör det som vem som helst i den här sitsen gör. Jag får helt enkelt skaffa tid för allting och träna ordentligt. Lyckligtvis har jag en förstående och stöttande fru som förstår min situation. Det är klart det gör det lite svårare men man måste anpassa sig. Det är alltid något man måste hantera under ett träningscamp. Jag tror att jag aldrig har haft ett camp som har gått 100% smidigt så det känns nästan som det brukar.”

Edgar om har mött mästare i olika viktklasser, allt från BJ Penn till Ben Henderson och Jose Aldo. På frågan om vem som varit hans tuffaste motståndare säger Edgar:

”Jag kan nog inte svara på vilken fight som var svårast. Alla motståndare har sina egna kvaliteter som gör dem till mästare och tuffa motståndare. Benson hade grym cardio och var mångsidig, Aldo hade grym stand-up och var snabb och BJ är all-round och farlig på många sätt. Jag vill bara ha den där titeln igen. Det är mitt mål. Jag fick smak för det en gång och nu vill jag hålla det där bältet igen.”

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer