Nyhet

Cat Zingano om Ronda Rousey och övriga konkurrenter: ”Jag är inte här för att skaffa vänner”

Cat ”Apha” Zingano (8-0 MMA, 1-0 UFC) är redo för match igen och tar sig an vem som helst. Hon kan tänka sig att köra redan nästa månad på UFC 176, som sedan Jose Aldo blev skadad inte längre har något main event.

Jose Aldo (24-1 MMA, 6-0 UFC) skulle mött Chad Mendes (16-1 MMA, 7-1 UFC) i en titelmatch om UFCs featherweight bälte på UFC 176 den 2 augusti. Den matchen blev inställd på grund av att Aldo skadat sig och blir nu istället framflyttad till hösten. UFC 176 på Staples Center i Los Angeles är just nu utan huvudmatch och Zingano tar gärna den platsen om någon bara vill möta henne.

Cat Zingano (8-0 MMA, 1-0 UFC) har gått en match i UFC, mot Miesha Tate 2013. En match som Zingano vann på TKO (knän och armbågar) i tredje ronden. Zingano blev egentligen lovad en match mot Ronda Rousey redan det året men en knäskada satte stopp för henne den gången. Hon är nu tillbaka i träning igen och skall enligt uppgift varit i kontakt med UFC om att boka in nästa match.

På frågan om vad hon och UFC pratat om svarade Zingano med ett skratt:

”Att jag ska möta Chad Mendes”

Med en allvarligare ton svarade hon också på frågor om sin form och sitt knä:

”Jag är inte orolig. Jag fick grönt ljus för ett par månader sedan att knät var redo för hård träning igen och det är vad jag sysslat med sedan dess. Så, jag mår bra. Jag är stark. Jag kör stenhårt och tycker det är väldigt roligt.”

Ronda Rousey (9-0 MMA, 3-0 UFC), som är storfavorit i kvällens titelmatch mot Alexis Davis (16-5 MMA, 3-0 UFC), har bevisligen klarat av ett pressat match-schema med bravur. Men det är inte sannolikt att hon går match igen om bara en månad, även om hon sagt att hon kan gå upp på 24 timmars varsel om UFC och Dana White ringer.

Zingano inbillar sig inte en match mot Rousey om bara en månad men understryker ändå att hon är redo:

”I mitt hjärta och själ så skulle jag kunna gå upp i augusti. Jag skulle kunna köra imorgon. Det har funnits flera tillfällen i år när jag trott att något skulle vara på gång men det har alltid blivit andra planer. Det är helt enkelt inte upp till mig.”

Om kvällens match säger Zingano att hon förstår varför Rousey är en så stor favorit men säger också att allt kan hända. Hon vill väldigt gärna ha matchen mot Rousey men väljer ändå inte sida i kvällens möte mellan Rousey och Davis.

”Jag är inte här för att skaffa vänner. Jag är här för att bli bäst i världen och för att slåss mot dem. Kanske jag lär känna dem efteråt. Det kan jag överväga. Men när jag tittar på dem nu ser jag bara att de står i vägen för vad jag vill ha och jag kan inte se på dem på något annat sätt då.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer