Nyhet

Rafael Cordeiro: ”Machida kommer att knocka Weidman”

Chris Weidman och Lyoto Machida kommer som bekant att slåss om mellanviktsbältet på UFC 175 imorgon kväll. Weidmans coach Ray Longo har tidigare uttalat sig om att ”Weidman kommer att krossa Machidas glashaka”. Nu kommer Machidas coach med svar på tal.

FighterMag har tidigare rapporterat om Ray Longo och hans uttalanden om Machida där han har nämnt att Machida har en glashaka. Nu har även Machidas coach; Rafael Cordeiro uttalat sig om hur matchen på lördag kommer arta sig;

”Man kan inte säga att Lyoto har en svag haka. Det är en lögn. Lyoto har fightats och vunnit över större killar. Han är en striker i världsklass. Han har erfarenheten och talangen och han kommer att knocka Weidman.”

Cordeiro var ursprungligen tränare på det berömda gymmet Chute Boxe och tränar numera fighters som Fabricio Werdum, Wanderlei Silva och Rafael dos Anjos. Sedan 2013 då Machida bytte viktklass har även han tränat med Cordeiro. Angående förberedelserna inför matchen säger han;

”Om Chris tror han kan gå in där och ta ner honom och hålla ner honom så är han helt ute och cyklar. Lyoto kommer att knocka honom. När man slåss med mästaren måste man dominera, inte lämna några tvivel. Lyoto är redo för den här typen av fight. Jag har varit coach länge och jag har sett stora idrottsmän i stora fighter, jag känner att det här är Lyotos match. Han är mer offensiv nu än tidigare, han tror mer på sitt game.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer