Nyhet

Matt Hughes: ”Georges St. Pierre borde lägga av”

GSP som försvarade sitt welterviktsbälte mot Johny Hendricks på UFC 167 i november 2013 tog efter matchen beslutet att ta en paus på obestämd tid. UFC veteranen och forne titelhållaren Matt Hughes som har mött Georges St. Pierre tre gånger i oktanen uppmanar nu GSP att pensionera sig.

Matt Hughes;

”UFC kommer hata mig för att jag säger det här men jag säger det ändå. Om jag var GSP skulle jag förmodligen lägga handskarna på hyllan. Jag förlorade mina två sista fighter och jag skulle vilja gå tillbaka och avsluta karriären med en vinst. GSP vann sin senaste fight och jag säger att om du vill sluta så sluta nu.”

GSP har hela tiden hävdat att chansen är stor att han kommer att återvända. Hughes menar att GSP inte har avslutat en enda av sina senaste motståndare. Detta tyder enligt Hughes på att han har förlorat lite av sitt driv. Han anser även att GSP har tjänat tillräckligt med pengar för att kunna dra sig tillbaka och leva ett drägligt liv.

Hughes fortsätter;

”Jag gillar honom. Han vinner alltid och han gör det med en metod. Men han tog rätt mycket stryk mot Johny Hendricks och man kunde se det i hans ansikte på presskonferensen. Jag vet inte vad han får för en fight men han har tjänat mycket pengar. Han har tjänat mer än vad jag har gjort, och jag är pensionerad. Så han kan ta ett steg tillbaka och pensionera sig och det verkar som att han har förlorat lite av sitt driv. Jag önskar han hade viljan att gå ut och avsluta sin motståndare men det verkar som att han inte har något hjärta längre när han fightas.”

Hughes menar även att GSP borde tänka på sin hälsa;

”Han tog en del stryk sist. Jag vet inte om han vill göra comeback och ta stryk på det sättet. Han kommer att fightas mot en kille som Robbie Lawler, som kommer att träffa honom hårt. Och Johny Hendricks, han kommer också att träffa honom. Så det finns inte så många anledningar för honom att göra en comeback. Tala om för mig varför han skulle göra comeback?”

Anledningen till GSP drog sig tillbaka är enligt honom själv att pressen blev för mycket att hantera och att han behövde en semester. Han lider också av sjukdomen OCD (tvångssyndrom) vilket med stor sannolikhet påverkat hans beslut. Mästaren som lämnade ifrån sig bältet när han bestämde sig för att ta en paus har försvarat sitt bälte 8 gånger sedan 2008. När eller om han gör comeback är oklart men han har hela tiden hävdat att han kommer tillbaka till oktagonen en dag.

Fighterpodden Nedslag 29 januari 2021 – McGregors förlust, smuggling och boxning

Kommentarer