Nyhet

Dana White om Chael Sonnens eventuella återkomst till UFC: ”Amerika är väldigt förlåtande”

Efter att ha åkt dit i sitt andra dopingtest fick Chael Sonnen gå, både från UFC, som värd för ”UFC Tonight” och som analytiker på FOX Sports.

Sonnen deklarerade själv att han skulle dra sig tillbaka som MMA fighter redan efter det första dopingtestet han misslyckades på i maj i år. Han påvisade då spår av Anastrozole och Clomiphene inför den stundande matchen på UFC 175 mot Vitor Belfort.

Sonnen har aldrig nekat att han skall ha tagit preparaten utan förklarat att han tog dem för att på ett säkert sätt komma av testosterone replacement therapy (TRT). Men när han sedan åkte dit igen, på ett andra dopingtest för tillväxthormon (HGH) och bloddoping (EPO), så hade White & Co. inget annat val än att sparka honom.

White har nyligen berört ämnet igen:

”Jag är väldigt ledsen. Jag bryr mig mycket om Chael. Jag och Chael har varit väldigt goda vänner även utanför fightingscenen. Han är en grym kille. Han påvisade fyra otillåtna preparat i kroppen. Vad ska man göra? Det gör mig ledsen. Med tanke på den relation vi har så skulle han efter att han gjort dopingtestet ha kommit till mig och sagt ’du, jag har dåliga nyheter’. Det här är för jävligt.”

På frågan om White skulle överväga att ge Sonnen en chans till sade han inte uttryckligen att han skulle det, men stängde inte heller dörren helt:

”Jag bryr mig väldigt mycket om den här killen och förhoppningsvis beror saker och ting på hur han nu hanterar det hela. Amerika är väldigt förlåtande gentemot dem som gör det rätta. För dem som sätter i hälarna och förnekar vad de gjort går det inget vidare för.”

Kanske vi trots allt ändå inte har sett det sista av Chael ”The American Gangster” Sonnen (28-14 MMA, 6-5 UFC)?

I väntan på om Sonnen entrar UFC-scenen igen kan fansen se honom grapplas mot Andre Galvao på Metamoris 4 i Los Angeles den 9 augusti.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer