Nyhet

BJ Penn positiv till utökning av dopingtester

I kölvattnet av all kontrovers kring Chael Sonnen, Wanderlei Silva och dopingtesterna har BJ Penn även han yttrat sig i ämnet. BJ har länge propagerat för utökning av testerna i MMA och är positiv till att man börjat testa för även HGH och EPO.

FighterMag har tidigare skrivit om ämnet där Sonnen nyligen visade positivt på Erytropoetin (EPO) och tillväxthormonet Humant Koriongonadotropin (HGH). Till skillnad från TRT som var tillåtet i UFC om man hade tillstånd från Nevada State Athletic Commission fram till februari i år, klassas EPO och HGH som rena dopingpreparat.

BJ Penn;

“Jag tycker det är bra att de kan testa för HGH och EPO. Jag har alltid misstänkt att folk använde sig av dem grejerna. Det är bra att veta att folk äntligen kommer tänka efter kring vad de stoppar i sig. Dessutom kommer spelfältet bli mycket mer jämnt, och bara det är stort.”

Innan TRT förbjöds av Nevada State Athletic Commission i februari var BJ Penn öppen med vad han tyckte om behandlingen. Han tycker dock synd om sin kompis Sonnen;

“Chael Sonnen är faktiskt en vän till mig och det är sorgligt att se vad han går igenom. Men om du vill prata om framtiden i sporten, säkerheten för fighters så har jag alltid varit emot det. Att de nu kan testa för HGH och EPO sätter ett leende på mina läppar.”

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer