Nyhet

Världens bästa BJJ-tjejer om Ronda Rouseys senaste uttalande: ”Vi kräver respekt”

Ronda Rousey fortsätter att skövla framgång, och uppröra, till Dana Whites stora förtjusning. Rousey har själv målen och framtiden klara för sig men stöter nu på patrull i form av världens bästa kvinnliga grapplers. Allt efter hennes senaste uttalande om att hon kan ta vem som helst av dem, under vilka regler som helst.

De flesta UFC-mästare försvarar i snitt sin titel två gånger per år. Ronda Rousey kommer ha försvarat sin titel för tredje gången på bara 7 månader i och med matchen mot Alexis Davis på UFC 175 på lördag . Rousey vill gärna ha paus efter det men skulle, om det behövdes, ställa upp på 24 timmars varsel.

”Jag skulle gärna ta en paus efter matchen på lördag och sedan gå nästa match på UFCs Nyårsgala, men om UFC ringer och vill att jag kör så skulle jag ställa upp på 24 timmars varsel”

“Jag gillar inte att vila för mycket. Känslan efter vinst är den bästa jag vet, jag gillar inte att sitta och göra ingenting. Jag kan njuta av vilan så länge känslan från matchen finns kvar, så det är ungefär så länge jag ligger på sofflocket och äter så mycket paj jag orkar. Sedan går jag tillbaka till gymet och trycker på repeat. Jag behöver ha ett stort mål och utmaning för att trivas med det jag håller på med”

Det kan inte ha undgått någon inom MMA sfären att Ronda Rousey är en av Dana Whites favoriter. Rousey är en vandrande reklampelare då i princip allt hon säger blir till rubriker – knappast dåligt för business – dessutom är hon en av de få UFC-stjärnor som tagit sig igenom bruset och blivit en del av populärkulturen genom sina roller i ”The Expendables 3” och kommande ”Entourage,”. Rousey sprider UFC till den stora massan.

En annan stor bidragande orsak till att Rousey ligger på Whites pluskonto är också att Rousey inte bara accepterat och förstår spelreglerna, utan också spelar dem fullt ut:

-Hon accepterade match mot Sara McMann kort efter att hon uttryckt att hon egentligen skulle vilja ha en paus.

-Hon gick match mot Miesha Tate under tiden hon spelade in film vilket innebar att en del av hennes träningscamp flyttade med.

-Rousey är gymråtta, är alltid i form och redo att gå upp och köra

Inför matchen mot Davis säger Rousey så här:

“Hon (Alexis) är inte någon jag har råd att ta onödiga risker mot och hon är definitivt en fighter som kan ta för sig.”

“Jag vill inte bara vinna, jag vill vinna och gå ut därifrån orörd. Det har funnits matcher där Alexis har skadat sina motståndare. Hon och Kaufman cut:ade varandra ordentligt till exempel. Även om jag vinner men har ett jack i ansiktet så är det värdelöst för mig. Jag behöver vinna, vinna utan att någon rör vid mig. Det är de förväntningarna jag ställer på mig själv. Det sätter en helt annan press på matchen, särskilt eftersom det är mot Alexis, en slipad fighter med betonghaka.”

“Floyd Mayweather gick över 40 matcher utan att ens få en cut. Det kallar jag stil och att dominera som fighter. Det är vad jag också hoppas åstadkomma.”

Men alla är inte lika förtjusta i Rouseys attityd. Som bekant gick Rousey för en tid sedan ut och sade att hon skulle kunna slå alla och vem som helst av världens bästa kvinnliga BJJ utövare. Med eller utan gi. Responsen har inte låtit vänta på sig men är kanske inte av den natur som Rousey förväntat sig? Flera av världens bästa kvinnliga grapplers ser gärna att Rousey nu backar upp sitt senaste uttalande:

Michelle Nicolini, 7-faldig världsmästarinna:

”Det var respektlöst av henne att säga så. Inte ens de bästa i Jiu-Jitsu skulle säga så. Ingen är oslagbar. Jag skulle gärna möta henne och jag skulle göra mitt allra bästa för att backa upp och representera alla de tjejer inom Jiu-Jitsun som tagit illa upp av Rouseys uttalande. Om hon är så bra så borde hon ställa upp i VM. Det är lätt att snacka när du inte ställer upp.”

Beatriz Mesquita, 2014 års världsmästarinna i lightweight och Absolute:

“För det första har hon helt fel. Jag tror inte hon kan slå någon av de nuvarande världsmästarna i svartbältesklassen. Nivån är väldigt hög och det enda Rousey kan är den där armbaren. Hon är en grym judofighter men allt du behöver göra mot henne i en Jiu-Jitsu match är att dra guard, sedan är hon rökt. Jag skulle älska att möta henne. Kanske folket bakom Metamoris skulle vilja promota en sådan match. Jiu-Jitsu är så mycket mer än ett armlås. Det är en livsstil.”

Gabi Garcia, 8-faldig världsmästarinna:

“Jag vill helst tro att hon inte visste vad hon pratade om. Det är inte möjligt att visa så lite ödmjukhet. Hon var respektlös mot hela Jiu-Jitsu sporten. Den främsta kvaliteten hos en mästare är ödmjukhet och att respektera andra. Som min instruktör, Fabio Gurgel, sade: ”Jag är redo och står till hennes förfogande för match under vilka regler hon vill, med eller utan gi.”

Hannette Staack, 7-faldig världsmästarinna:

”Personligen tror jag att Ronda inte har en aning om vad hon pratar om. Jag tror hon skulle fundera både en och två gånger innan hon antar en utmaning från en BJJ-utövare. Jag skulle älska att få chansen att ändra hennes inställning. Jag tror hon säger det för att få uppmärksamhet. Hon ställde ju inte upp mot Cris Cyborg ens. Jag skulle älska att möta Rousey i Jiu-Jitsu- eller Metamoris-regler. Judo är en fantastisk sport som har all min respekt men när du är specialist i något, som vi är i Jiu-Jitsu, så blir det svårare. Jag tvivlar inte på att hon skulle bli en tuff motståndare men Jiu-Jitsu är vårt område och vi kräver respekt.”

Janni Larsson, 2014 års världsmästarinna i heavyweight:

”Jag är säker på att Rousey kan slå många duktiga Jiu-Jitsu utövare. Jag är dock inte säker på att hon kan slå tjejerna i de tyngre viktklasserna inom IBJJF. Jag säger inte att det är omöjligt men jag har svårt att tro att en tjej mellan 60-70 kg kan dra en armbar på Gabi Garcia. Jag tror att Rousey skulle göra bra ifrån sig i IBJJF om hon kan/lär sig reglerna. Om hon känner att hon har något att bevisa så kan hon till att börja med ställa upp i IBJJF tävlingar. Jag ser ingen poäng med det dock. Hon är just nu den bästa i världen i sin viktklass i MMA och hon har ingenting att bevisa. Jag vet inte hur en BJJ-match mellan mig och henne skulle gå. Jag är däremot säker på att hon skulle krossa mig om vi gick en MMA match.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer