Nyhet

UFC och FOX sparkar Sonnen

Från tänkbar efterträdare till Dana White till arbetslös. UFC och FOX Sports meddelade igår kväll att de avslutar sina avtal med Chael Sonnen. Det gemensamma uttalandet kom cirka 48 timmar efter att det stod klart att Sonnen åkt dit i sitt andra dopingtest på två månader.

Delar av uttalandet:

”Det här beslutet baseras på att Nevada Atheltic Commission, i ett andra dopingtest i juni månad, uppdagat att Sonnen använt otillåtna preparat. Sonnen var tidigare tillfälligt avstängd av NAC på grund av att han åkt dit i ett första dopingtest i slutet på maj.”

Den 11 juni, kort efter att det stod klart att Sonnen åkt dit på det första dopingtestet meddelade, 37-åringen från Oregon, att han skulle dra sig tillbaka från MMA. Han gick ut med det på FOX Sports 1s “UFC Tonight”, det nyhetsmagasin han och Kenny Florian varit värdar för sedan en tid tillbaka.

Sonnen (28-14-1 MMA, 6-5 UFC) gick sin första UFC titelmatch 2010 mot Anderson Silva, en match Sonnen förlorade på triangel i sista ronden. De båda möttes i en re-match på UFC 148 i juli 2012. Sonnen förlorade åter igen, denna gång på TKO.

Efter att ha coachat vars ett team på The Ultimate Fighter (TUF) säsong 17 gick Sonnen mot Jon Jones om titeln i UFCs light heavyweight i april 2013. Sonnen förlorade den matchen på TKO i rond 1.

Sonnen gjorde också en säsong på TUF: Brazil där han och Wanderlei Silva coachade vars ett team. Sonnen och Silva skulle sedan mötas på UFC 175 i Las Vegas den 5 juli. Men då kom dopingtesterna i vägen.

I maj dopingtestades Sonnen slumpmässigt, ett test som Silva helt uteblev ifrån testet. Silva blev fråntagen matchen och Vitor Belfort tog Silvas plats. När resultaten från Sonnens test kom och påvisade otillåtna preparat stängde Nevada State Athletic Commission (NSAC) av honom temporärt den 17 juni.

Resten av historien kan ni läsa i tidigare nyhet här på Fightermag.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer