Nyhet

Bas Rutten om Wanderlei Silva: ”Det fläckar ner hans karriär”

FighterMag har tidigare rapporterat om Wanderlei Silva som undvek att lämna ett dopningtest vid en slumpmässig provtagning tidigare i juni. Han erkände senare att han tagit två otillåtna preparat. Läs vad Bas Rutten har att säga om det i en radiointervju;

”Vad som har hänt med honom den senaste tiden är en skam. Det fläckar ner hans karriär.”

Han fortsätter med att han tror att Nevada State Athletic Commission kommer statuera ett exempel av honom. NSAC brukar dela ut straff på mellan 6-12 månaders avstängningar beroende på omständigheterna för dylika regelbrott. Rutten menar att han hade kommit undan lindrigare om han inte undvikit testerna från första början;

”Om du undviker NSAC kommer de statuera ett exempel av dig. Om du åker dit så blir du avstängd i kanske 6 eller 9 månader, det är maxstraffet liksom. Det här kommer att bli värre än 9 månader, det garanterar jag. I den åldern han är nu, så kan det innebära att det dödar hans karriär. Det är synd eftersom han är en bra kille och väldigt underhållande att kolla på. Kolla bara på hans fighter i Pride.”

Vilket straff Silva får återstår att se. Dana White verkar dock bekräfta Ruttens åsikt i ett yttrande i samband med att NSAC höll ett förhör med Silva i mitten av juni;

”Jag älskar Wanderlei. Han har alltid varit en bra kille. Men man undviker inte ett dopningstest, speciellt inte i Nevada. Det finns ingen chans att de låter honom komma undan. Ingen chans i h*****e! De kommer vara över för Wanderlei Silva.”

I videon ovan kan ni se förhöret där Silva erkänner att han undvikit testerna.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer