Nyhet

Countdown UFC 175: Ronda Rousey vs Alexis Davis

Se videon inför matchen mellan UFCs bantamweight mästarinna Ronda ”Rowdy” Rousey (9-0 MMA, 3-0 UFC) och utmanaren Alexis ”Ally-Gator” Davis (16-5 MMA, 3-0 UFC).

På lördag är det så dags för Rousey, att för fjärde gången i ordningen, försvara sitt UFC-bälte. Hon är storfavorit men möter en fighter i Davis som tar med sig ett varierat game till spelbordet och som har allt att vinna. Rousey å sin sida har inte visat några som helst tecken på att hon vill lämna bältet ifrån sig eller bjuda på något.

Det kommer bli åka av i kvällens co-main event på UFC 175 på Mandaly Bay Events Center i Las Vegas den 5 juli.

Kanadensiskan Alexis Davis, 29, började tidigt intressera sig för kampsport och älskade actionfilmer med Jackie Chan, Jet Li och Jean-Claude Van Damme. Davis var 16 år när hon började träna Jujutsu och 18 år när hon hittade till BJJn. Idag har hon svart bälte i båda stilarna.

Davis har fem raka vinster varav de tre senare är i UFC. Hon anser att hon förtjänade en chans på bantamweight titeln redan innan hon besegrade Liz Carmouche (9-5 MMA, 1-3 UFC) och Jessica Eye (10-2 MMA, 0-1-1 UFC) men inser också att hon kanske har sig själv att skylla till viss del. Davis är inte mycket för trashtalk men tror samtidigt att hon fått en chans på titeln tidigare om hon bara gjort lite mer väsen av sig:

”Jag ska vara ärlig, jag får skylla mig själv. Ronda har tagit sig dit hon är, hon är väldigt högljudd och hon har helhjärtat backat upp det. Det är något jag alltid sagt att jag behöver jobba på, jag tror att jag hade fått chansen på titeln långt tidigare om jag bara hade varit bättre på att höras och synas. Men, den 5 juli, då kommer allt att bli annorlunda.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer