Nyhet

Video: Yodsanklai Fairtex vs. Fady Abboud på Thai Fight World Battle: Asia vs. Europe

I lördags gick galan Thai Fight World Battle: Asia vs. Europe på The Venetian i Macau. Yodsanklai Fairtex gick match mot en libanes vid namn Fady Abboud. Matchen gick i -70kg och istället för handskar var händerna lindade med hamparep enligt gammaldags Muay Thai-stil.

Bland de fighters som medverkade på galan återfanns en rad kända namn i thaiboxningskretsar. Bland dessa fanns Yodsanklai Fairtex, Sudsakorn Sor Klinmee och Saiyok Windysport. Det gick totalt 8 matcher varav det i 6 av matcherna användes rep istället för handskar enligt traditionell Muay Thai-stil.

Att använda traditionella hamparep är en företeelse som organisationen bakom Thai Fight har börjat implementera den senaste tiden i en del matcher på sina galor. Det ses som ett sätt att återknyta traditionella band i en allt mer internationell sport. Thai Fight-galorna har ofta ett upplägg där thailändare får möta duktiga thaiboxare från andra länder.

I videon ovan kan ni se superstjärnan Yodsanklai som har en oändlig meritlista och har gått över 250 fighter möta en libanesisk fighter vid namn Fady Abboud.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer