Nyhet

Video: Yodsanklai Fairtex vs. Fady Abboud på Thai Fight World Battle: Asia vs. Europe

I lördags gick galan Thai Fight World Battle: Asia vs. Europe på The Venetian i Macau. Yodsanklai Fairtex gick match mot en libanes vid namn Fady Abboud. Matchen gick i -70kg och istället för handskar var händerna lindade med hamparep enligt gammaldags Muay Thai-stil.

Bland de fighters som medverkade på galan återfanns en rad kända namn i thaiboxningskretsar. Bland dessa fanns Yodsanklai Fairtex, Sudsakorn Sor Klinmee och Saiyok Windysport. Det gick totalt 8 matcher varav det i 6 av matcherna användes rep istället för handskar enligt traditionell Muay Thai-stil.

Att använda traditionella hamparep är en företeelse som organisationen bakom Thai Fight har börjat implementera den senaste tiden i en del matcher på sina galor. Det ses som ett sätt att återknyta traditionella band i en allt mer internationell sport. Thai Fight-galorna har ofta ett upplägg där thailändare får möta duktiga thaiboxare från andra länder.

I videon ovan kan ni se superstjärnan Yodsanklai som har en oändlig meritlista och har gått över 250 fighter möta en libanesisk fighter vid namn Fady Abboud.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer