Nyhet

Gabriel Varga efter Glory 17: ”Jag vill ta hem bältet till Kanada”

Gabriel Varga (25-2) vann fjäderviktsturneringen på Glory 17 och har numera platsen som contender om titeln. I en intervju berättar Varga att han vill gå i Joe Valtellinis fotspår och ta hem ännu en titel till Kanada.

Varga gjorde en god insats i turneringen och lyckades vinna över både thailändaren Yodkhunpon Sitmonchai med över 100 fighter i bagaget och tuffingen Shane Oblonsky. En nöjd Varga säger;

”Jag kände mig stark i båda matcher. Nu vill jag följa i Joe Valtellinis fotspår och ta hem ännu ett bälte till Kanada. Den första matchen gick helt enligt plan, det var lättare än jag trodde det skulle bli. Den andra fighten var lite av en överraskning, jag trodde den skulle vara lätt men den var den hårdaste av de två.”

Om sina förberedelser berättar Varga att anledningen till att den andra fighten var hårdare var för att han hade förberett sig specifikt för Sitmonchai. Han berättar även att han ogillar att inte vara förberedd för en specifik motståndare.

”Jag presterar bättre när jag har en gameplan. För Sitmonchai hade vi tränat för hans hoppknän och hans högerspark. Jag kände att jag var ett steg före i fighten. Jag kanske har den där stilen som gör att jag kan slå thaifighters som är mer vana vid ett lägre tempo. Jag gillar att kontrollera tempot.”

Inför fighten med Oblonsky hade Vargas team en plan men för att återknyta till Mike Tysons berömda uttalande: ”alla har en plan tills de blir slagna i ansiktet” – gick den planen om intet när Varga blev skakad några gånger. Efter det gick Varga in 100 procent och säger;

”Jag skulle inte göra det där. Båda coacher sa åt mig att köra tekniskt och hålla en tight guard. Men han träffade mig några gånger och jag antar att jag tappade fokus och gick in och körde tå mot tå. Han var lite starkare än jag förväntade mig. Det var inte fighten jag ville ha, jag gillar inte att brawla. Men nu blev det så och jag kände på mig att han började bli trött så jag tog tillfället i akt att pressa honom ännu mer.”

Varga står nu på tur för en titelfight om Glorys fjäderviktsbälte. I videon ovan kan ni se highlights från fjäderviktsturneringen på Glory 17.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer