Nyhet

Ronda Rousey: Mina utmanare vill det inte lika mycket som jag

I videon intervjuas Ronda Rousey om bland annat sitt träningscamp inför UFC 175 i Las Vegas den 5 juli. Tidigare i veckan, under en media-lunch, svarade Rousey på frågor om varför ingen hittills lyckats besegra henne, att hon välkomnar ytterligare en damviktklass i UFC och sist men inte minst om sin drömmatch mot Gina “Conviction” Carano (7-1 MMA). Läs mer här.

Ronda “Rowdy” Rousey (9-0 MMA, 3-0 UFC) har för alltid skrivit in sig i historieböckerna och hon är redan en legend i MMA. Det var hon som tog kvinnlig MMA till UFC och hon var den första bantamweight mästarinnan.

Rousey är obesegrad hittills och har vunnit alla sina matcher på avslut. Men, hon är inte riktigt nöjd förrän hon får möta den tjej som var den som från allra första början väckte Rouseys intresse för fighting, Gina Carano.

“Den första kvinnliga MMA-match jag såg var den mellan Gina Carano och Julie Kedzie. Jag beundrade inte bara vad Carano gjorde, utan jag blev också helt hänförd av vilken cred de fick. Jag kommer ihåg att jag satt där och tänkte att jag skulle kunna slå dem båda två.”

Som vi tidigare rapporterat om kanske en match mellan Rousey och Carano aldrig blir av eftersom Carano och UFC just nu inte verkar komma överens. Men det hindrar inte Rousey från att önska att matchen mellan de båda, två kvinnliga MMA-pionjärer, blir av.

“Om hon någon gång vill fightas igen är helt upp till henne såklart men ända sedan den dagen, då jag fick ett första smakprov av kvinnlig MMA, så har jag velat möta henne.”

När The Ultimate Fighter säsong 18 “team Rousey vs Team Tate” var över så meddelade Rousey att hon inte hade några planer på att ta sig an en liknande roll i TUF igen. Men säger att hon gärna tittar på TUF säsong 20 då det för första gången bara är kvinnliga deltagare och den första strawweight mästarinnan i UFC kommer krönas. Rousey ser fram emot att få in ytterligare en viktklass och fler kvinnliga fighters i UFC. Hon ser det som att trycket på henne kommer lätta och att fler kommer axla och dela på rollen som representant för kvinnlig MMA. Om strawweight divisionen och sin favorit där säger Rousey så här:

“Det är en intressant viktklass och jag ser mycket fram emot att följa den”

“Jag ser verkligen fram emot att se Rose Namajunas fightas. Jag tycker hon har stor potential, hon är en underhållande fighter och en intressant karaktär”

På frågan om vad som krävs för att ta sig till toppen och stanna där var Rouseys svar enkelt, hon vill helt enkel mer än sina motståndare. Om McMann som Rousey vann över på bara cirka en minut sade Rousey att hon är exempel på en fighter som inte verkade ha tillräckligt med vilja för att ta sig hela vägen.

“Jag tror att det var det som hände. Jag tror inte att McMann riktigt ville ha det som en UFC-karriär innebär. Hon gjorde ingen media inför matchen då hon upplevde att det skulle störa hennes träning och uppladdning. Men saken är den att media behöver vara en del av träningen och uppladdningen”

Rousey ser det som att media är en del av och en förlängning av hennes träningscamp. Kamerorna följer de tävlande hela tiden under matchkvällen vare sig man vill det eller inte.

“När det är dags, när det väl är matchdag, så kan du ha undvikit kamerorna så mycket du vill men då är de på plats, i ditt omklädningsrum, rätt upp i ditt ansikte när du går in på arenan och när du fightas. Du har undvikit kameror under förberedelsen men de går inte att undika kamerorna på matchdagen och då blir det och känns det annorlunda. Många vill inte ha det så, de är inte heller beredda på det och kommer inte att hantera det bra eller njuta av det.”

Rousey sade också att hennes utmanare ofta inser först på plats att rampljuset inte är vad det trodde att det skulle vara.

“Jag tror att många av de här tjejerna tänker att det skulle vara grymt att vara mästarinnan. Men när du väl börjar förbereda dig för vad det skulle innebära att vara det är det många som inser att det är en livsstil som inte passar dem.”

Ronda Rousey försvarar sin bantamweight titel, för fjärde gången, på UFC 175 i Las Vegas den 5 juli mot Alexis “Ally-Gator” Davis (16-5 MMA, 3-0 UFC).

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer