Nyhet

Cub Swanson vs Jeremy Stephens: räcker en vinst för att få chans på titeln?

Chad Mendes utmanar Jose Aldo om UFCs Featherweight titel i en re-match i augusti. Vem som står näst på tur som utmanare om titeln är oklart. Det kan bli vinnaren av Cub Swanson (20-5 MMA, 5-1 UFC) vs Jeremy Stephens (23-9 MMA, 10-8 UFC) på UFC Fight Night 44, eller så krävs det ytterligare en match och vinst.

Det kan bli så att den som vinner av Swanson och Stephens först får ta sig an vinnaren från Dennis Bermudez vs Clay Guida som går på UFC on FOX 12, innan det blir tal om titelmatch.

Det är svårt att inte hävda att Swanson gjort tillräckligt för att få en chans på titeln. På papperet har Stephens kanske ännu några matcher kvar att gå men å andra sidan så imponerade han när han vann mot Darren Elkins i sin senaste match.

Ovissheten kring hur UFC tänker kring vem som förtjänar en chans på titeln kan förhoppningsvis leda till att Swanson och Stephens bjuder på en show som ger dem ”Fight of the Night” och på så sätt motiverar UFC att påskynda beslutsprocessen.

Swansons snabba händer imponerade i alla fall på den öppna träningen på Grand Hyatt i San Antonio där boxningscoachen Joel Diaz drillade honom inför en hänförd publik. Swanson som var vid gott mod kunde till och med bjuda på ett leende och sade i en intervju efteråt att snabbhet och precision kommer vara hans främsta vapen mot Stephens.

”Det känns som om jag har de snabbaste händerna i UFCs featherweight och jag är villig att bevisa det om någon skulle påstå något annat”

Swanson har siktet inställt på re-match mot Aldo och han är på god väg efter fem raka vinster. Aldo och Swanson möttes på WEC 41 2009, en match som Aldo vann på TKO efter bara 8 sekunder in i första ronden.

”Lil’ Heathen” Stephens imponerade också på mitsarna på den öppna träningen. Om Swansons tekniker var försvinnande snabba så var Stephens slag och sparkar hårda, så hårda att de ekade runt hela lokalen.

Stephens har inte förlorat en match sedan han gick från lightweight till featherweight. Han har tidigare sagt att hans nyckel till vinst mot Swanson blir hans tekniska skicklighet och striking genom vilken han kan kanalisera en otrolig kraft. Stepehens har till och med gått ut och sagt att om det blir en knock i matchen så kommer den komma från honom och inte från Swanson.

Swanson lär vilja ha ett ord med i laget.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer