Nyhet

Glorys officiella ranking efter Glory 17 och Last Man Standing

Förra helgen gick dubbelgalan Glory 17 och Last Man Standing. Det var den mest händelserika kvällen i kickboxning på länge. Nu har Glory uppdaterat sin rankning-lista.

Kvällen resulterade i tre mästare och kandidater för Årets fight samt Årets knock-out, men även en del rörelse i rankinglistorna. Rico Verhoeven (tungvikt), Artem Levin (mellanvikt) och Joe Valtellini (weltervikt) är just nu champions i respektive viktklass.

Daniel Ghita var tidigare nr. 1 i tungviktsrankingen men tappade 31 poäng på grund av förlusten mot Verhoeven som klättrar med 259 poäng. Ghita behåller dock platsen som nr.1 contender.

Mirko ”CroCop” Filipovic vann rematchen över Jarrell Miller och tjänade 47 poäng men klättrar dock inte från plats nr. 10.

Valtellini som tidigare var contender i sin viktklass klättrar med 159 poäng efter vinsten mot Marc De Bonte som tidigare var mästare. Valtellini väntas möta contendern Nieky Holzken om bältet längre fram så De Bonte hamnar nu på plats nr. 3 bakom Holzken.

Levin som vann 8-mannaturneringen Last Man Standing om bältet i mellanvikt klättrar med 390 poäng. Han var dock rankad som nr.1 i världen redan innan han tog över bältet. Joe Schilling fick 200 poäng då han blev tvåa i turneringen och får platsen som nr.1 contender. Filip Verlinden och Wayne Barrett får dela på tredjeplatsen i turneringen med 110 poäng var. Barrett klättrar till plats nr.2 och Verlinden till plats nr. 3 i contenderrankingen.

De som drog det kortaste strået i kvartsfinalerna – Simon Marcus, Alex Pereira, Melvin Manhoef och Bogdan Stoica får 50 poäng var. Marcus blir nr. 4 i contenderrankingen. Pereira tillhör numera top 5 i viktklassen då han klättrar två placeringar till nr. 5. Manhoef slutar på plats nr. 7 och Stoica på nr. 8.

Gabriel Varga blir aktuell för att slåss om titeln då han klättrar från plats nr. 5 till 3 i contenderracet efter sin vinst i fjäderviktsturneringen. Tvåan i turneringen, Shane Oblonsky, tjänade 90 poäng och slutar på 7e plats i rankingen. Yodkhunpon Sitmonchai och Marcus Vicinius tjänar båda 10 poäng för sitt deltagande men Sitmonchai tappar en placering till nr. 8 och Vicinius till nr. 9.

Med Andy Risties 30-sekunders KO över Ky Hollenbeck tog han över platsen som nr. 1 contender om bältet han förlorade mot Davit Kiria. Robin Van Roosmalen tappar då en placering och får ställa sig som nr. 2 i kön för att slåss om bältet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!