Nyhet

Amatör MMA VM: Svenska landslaget står utan bagage

En stor del av svenska landslaget inklusive landslagscoach Usama Aziz och team manager Martin Janson flög till Las Vegas på fredagen. Planet från London var en smula försenat men större bekymmer var på ingång.

Det första världsmästerskapet i amatör MMA går av stapeln under UFC International Fight Week i Las Vegas Nevada USA. Registrering av tävlande sker på söndag den 29 juni. Matcherna börjar på måndagen och går sedan under veckan på stadens universitetsområde. Finalerna går på dagen lördag den 5 juli under UFC Fan Expo på Mandalay Bay, i samma bur där sedan UFC 175 tar plats på kvällen

Några som har åkt i förväg för att acklimatisera sig är på plats sedan en tid, men en stor del av landslaget flög in med British Airways via Heathrow och landade i Las Vegas strax före 20.00 lokal tid fredag kväll. Väl framme visade det sig att British Airways hade lyckats med konststycket att slarva bort uppskattningsvis drygt hundra incheckade väskor. Kön till disken där förlorat bagage skulle anmälas blev snabbt rekordlång.

Vi får hoppas att British Airways illa kvickt får fram de saknade väskorna, alternativt att svenskarna har packat ner tandskydd och annan lite mer svårersättligt utrustning i handbagaget. Ironiskt nog uppgav piloten att förseningen från Heathrow berodde på att man inväntade att det sista bagaget skull komma ombord. VM-äventyret kunde börjat bättre för det svenska laget.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer