Nyhet

Resultat UFC Fight Night 43 Auckland

UFC Fight Night 43 är avgjort och här kan du läsa resultaten och kortare matchreferat. UFC, för första gången på Nya Zeeland, arrangerade galan på Vector Arena och kvällen bjöd på flera actionfyllda matcher.

Main event: Nate Marqaurdt besegrar James Te Huna via submission (armbar) 4,34 in i rond 1

Publiken ger Te Huna massivt stöd. Marquardt tystar publiken något med en hård höger som sitter. Marquardt med snabbt fotarbete blir infångad av Te Huna som satsar på att slam:a. Det misslyckas och Marquardt får topposition och sätter flera armbågar. Te Huna lyckas komma upp på fötter men blöder. Marquardt får en ny nedtagning, tar sig direkt till mount, stressar inte och efter ett försök på rear-naked får han en armbar som Te Huna klappar på.

Jared Rosholt besegrar Soa Palelei via enat domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Rosholt får ner Palelei på marken och går för submission. Rosholt har kontrollen i första ronden.

Slagväxling inleder andra ronden. Rosholt vill ha kontroll medan Palelei vill ha distans för sin boxning. Palelei tröttnar på slutet.

I sista ronden går Rosholt direkt för nedtagning, får den och behåller sedan kontrollen matchen ut.

Charles Oliveira besegrade Hatsu Hioki via submission (guillotine) 4,32 in i rond 2

Matchen inleds med att Oliveira driver, det blir scramble och submissionförsök från båda. Båda får till nedtagningar och publiken uttrycker sin uppskattning.

Oliveira öser från start i andra och Hioki är inte sen att svara. Oliveira går för nedtagning, det blir scramble, båda kommer upp på fötter och Oliveira får av misstag Hiokis finger i ögat. Det blir ett kort avbrott och läkaren tittar till Oliveira som bestämmer sig för att köra på ändå. Matchen fortsätter och växlar mellan mark och stående. Till slut kommer inte Hioki undan Oliveiras submission försök och en guillotine sitter.

Robert Whittaker besegrar Mike Rhodes via enat domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Första ronden hålls stående och båda träffar men det är Whittaker som öppnar starkast.

Whittaker fortsätter i samma anda, Rhodes försöker komma ifatt i scorecarden och får till en nedtagning men Whittaker är snabbt på fötterna igen. Rhodes kontrar bra men det är Whittaker som glänser och som har matchen.

I tredje ser Whittaker fortfarande fräsch ut. Rhodes jagar avslut. Whittaker får en nedtagning i mitten på ronden och har full kontroll från topposition. Domaren dömer upp dem när det återstår 10 sekunder på matchen och Rhodes gör vad han kan och provar en flygande spark men matchen är slut och Whittaker vann alla ronder.

Jake Matthews besegrar Dashon Johnson via submission (triangel) 3,16 in i rond 3

Matthews pressar Johnson i början och de hamnar vid burväggen. Johnson går för guillotine och fighten går ner på marken. Matthews kommer ur låset och öser ground’n pound

I andra ronden går Matthews för nedtagning, Johnson armbågar men blir av med en poäng då armbågarna sitter i bakhuvudet på Matthews. Johnson håller i burnätet för att inte bli nedtagen och varnas av domaren. Till slut får Matthews ner Johnson och får in ytterligare ground & pound i slutsekunderna på ronden.

Johnson söker avslut i tredje ronden då han ligger undern. Matchen går ner till marken och där imponerar Matthews som efter flera submissionförsök får in en triangel till slut och vinner.

Richie Vaculik besegrade Roldan Sangcha’an via enat domslut (30-27, 29-28, 29-28)

Första ronden består av snabb och underhållande scramble. Vaculik gör flera snygga transitions och har ryggen i slutet på ronden. Han går för strypet men Sangcha’an överlever till klockan ringer.

I början på andra ronden skakar Sangcha’an Vaculik med en hög spark. Vaculik driver in och får en nedtagning. Till publikens besvikelse håller Vaculik positionen på marken men det blir inte mycket action och domare Sharp dömer upp dem till fötter igen där Sangcha’an återigen får övertag. Vaculik går på nytt för nedtagning och slam:ar Sangcha’an.

Tredje ronden inleds med att Sangcha’an sparkar och Vaculik äter dem och försöker få till en nedtagning. Vaculik driver med tvingas köra matchen stående som avslutas i scramble.

Vik Grujic besegrade Chris Indich via TKO (slag) 4,55 in i rond 1

Matchen börjar intensivt med att båda killar försöker få in slag där Grujic tar mitten av buren och Indich rör sig runt. Indich driver framåt och får upp Grujic mot burväggen. Grujic går på takedown men Indich försvarar och får till en egen takedown. Grujic ställer sig omedelbart upp och svarar med en egen takedown. Han mountar Indich och går på hans rygg men Indich försvarar sig. De kommer upp och slagväxling uppstår i vilken Indich går ner på en vänster från Grujic och domaren bryter.

Neil Magny besegrade Rodrigo Golana de Lima via TKO (slag) 2,32 in i rond 2

Magny börjar pressa de Lima tidigt i matchen och de hamnar på marken där de Lima får övertaget. De Lima jobbar mycket med ground & pound och försöker sig även på en armbar respektive en triangel innan första ronden slutar. I andra ronden inleder Magny återigen med att pressa de Lima, matchen hålls stående och Magny landar flera rena slag innan de Lima slutligen åker i backen och matchen tar slut.

Daniel Hooker besegrade Ian Entwistle via TKO (armbågar) 3,34 in i rond 1

Matchen hamnade tidigt på marken där Hooker fick topposition. Entwistle gick för benlås men Hooker kände sig inte hotad utan satsade allt på att behålla position och straffa Entwistle med armbågar. Domaren stoppade när han tyckte att han sett nog och Entwistle blev mycket uppröd över stoppet han inte tyckte var befogat.

Gian Villante besegrade Sean O’Connell via domslut (29-28, 28-29, 29-28)

Actionfylld och publikbefriande match med mycket slag- och sparkväxlingar. O’Connell var den mest drivande av de två men lyckades aldrig få till någon nedtagning på Villante som hade bra försvar. Båda fighters var framgångsrika i sin striking men Villante hade farliga kontringar hela matchen igenom och satte tunga träffar.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer