Japanska legender på UFC i september

Några av den japanska MMA-världens största stjärnor är klara för UFC Fight Night 52 som ska äga rum i Tokyo den 20 september. Bland dessa finns Yoshihiro Akiyama, Takanori Gomi och Kid Yamamoto.

”The Fireball Kid” Gomi (35-9-1), känd från Prides glansdagar och senare UFC är den enda av de tre som har varit aktiv fighter fram tills nu. Han vann sin senaste fight mot Isaac Vallie-Flagg (14-5) på UFC 172 på enat domslut.

Senast ”Sexyama” Akiyama (13-5-2), nu 38 år gammal, fightades var mot Jake Shields på UFC 144, där han förlorade på enat domslut. Därefter har han varit frånvarande från oktagonen. Akiyama var genom sina framgångar i Judo och K-1 en stjärna i Japan redan innan MMA slog igenom. Han vann över legenden Kazushi Sakuraba i 2006 framför en TV-publik på 27 miljoner tittare. Det visade sig senare att han hade fångats på övervakningskameror när han oljade in sina ben för att bli svårare att ta ner. Trots kontroversen förblev han omåttligt populär i Japan och plockades upp av UFC 2009.

Kid Yamamoto (18-6) har även han varit frånvarande på grund av upprepade knä- och armbågsskador. Han var en av organisationen Dreams största stjärnor och drog över 30 miljoner TV-tittare. Han har tillsammans med Urijah Faber betraktats som en av världens bästa fjäderviktare. Sin senaste match förlorade han mot Vaughan Lee på submission på samma gala som Akiyama.

Main event på galan är Roy Nelson (21-9) vs. Mark Hunt (9-8-1).

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer