James Te Huna inför matchen mot Nate Marquardt: ”Den här matchen måste jag vinna”

På lördag fightas James Te Huna på hemmaplan i Nya Zeeland när UFC Fight Night Auckland går av stapeln på Vector Arena. I kvällens mainevent möter han Nate ”The Great” Marquardt som liksom Te Huna har en serie förluster bakom sig och verkligen behöver vända trenden och vinna.

Te Huna (16-7 MMA, 5-3 UFC) känner att hans nya viktklass, middleweight, gör honom både snabbare och mer explosiv än i light heavyweight. Te Hunas senaste match var mot Mauricio Rua den 7 december 2013, en match han förlorade. Han ser fram emot att fightas på hemmaplan och är inställd på en actionfylld och intensiv match mot ”the Great”.

Marquardt (32-13-2 MMA, 10-6 UFC) har förlorat sina tre senaste matcher men bör inte underskattas då han är en av de fighters i UFC som är mest komplett och allsidig. Han har också rutin så att det räcker och blir över då han gick sin första UFC-match 2005 och har varit aktiv MMA-fighter i nästan två decennier.

En annan intressant match på cardet sägs bli kvällens co-mainevent, heavyweight-mötet mellan Soa Palelei (21-3 MMA, 3-0 UFC) vs Jared Rosholm (10-1 MMA, 2-0 UFC).

Soa ”The Hulk” Palelei är garanterat ute efter sin tolfte raka (!) KO vinst, vilket i så fall skulle innebära den fjärde raka i UFC-buren. Palelei kommer sannolikt försöka hålla hela matchen stående då han möter NCAA Division I All-American brottaren Rosholt ”The Big Show” som hittills vunnit sina matcher i UFC. Båda matcherna har Rosholt vunnit båda på enat domslut. Denna match blir ett stilkrig, garanterat.

Fightcard för UFC Fight Night Auckland:

Main event: James Te Huna vs Nate Marquardt
Co-mainevent: Soa Palelei vs (21-3) vs Jared Rosholt (10-1)
Hatsu Hioki (27-7-2) vs Charles Oliveira (17-4)
Robert Whittaker (11-4) vs Mike Rodes (6-2)
Dashon Johnson (9-0) vs Jake Matthews (5-0)
Richie Vaculik (9-2) vs Roldan Sangcha’an (4-0)
Vik Grujic (6-3) vs Chris Indich (5-2)
Neil Magny (10-3) vs Rodrigo Golana de Lima (8-1-1)
Ian Entwistle (8-1) vs Daniel Hooker (10-4)
Sean O’Connell (15-5) vs Gian Villante (11-5)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer