Nyhet

Dan ”Hendo” Henderson förnekar byte av viktklass

Vi rapporterade tidigare om att Dan ”Hendo” Henderson (30-12 MMA, 7-6 UFC) skulle gå ner till middleweight. Detta visar sig nu vara ett rykte, eller?

Henderson skriver på sin twitter:

”It’s funny how rumors get started. If you have read that I will be returning to middle weight. Not true, but always a possibility,”

Sedan ”Hendo” förlorade Strikeforce titeln i middleweight till Jake Shields i april 2010 har han fightats i light heavyweight med ett undantag – på Strikeforce M-1 Global 2011 tog han sig an och vann över Fedor Emelianenko, i heavyweight.

Henderson har genom hela sin karriär just prioriterat att ta de matcher han ansett vara bäst för sin karriär, vilken viktklass har varit mindre viktigt. I Pride FC höll han till och med bältet i två viktklasser, samtidigt.

Trots grymma prestationer i light heavyweight i UFC har Henderson ett negativt record på 2-4 i den viktklassen. Middleweight borde passa honom bättre anser många men än har ”Hendo” inte tagit något beslut. Han har inte bestämt sig för att gå i middleweight i sin nästa UFC match, men han har inte heller bestämt att han inte ska göra det. Fortsättning följer…

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer