Nyhet

Dominick Cruz planerar för comeback

”The Dominators” uppehåll kan äntligen ha nått sitt slut. Eric Del Fierro, Cruz’s manager och tränare, har meddelat att Cruz kan vara återställd och redo i augusti eller september.

Enligt uppgift skall Cruz (19-1 MMA, 2-0 UFC) vara sugen på att ta sig an Takeya Mizugaki (20-7 MMA, 7-2 UFC) i sin första match efter sitt nästan tre år långa uppehåll.

Om matchen blir av beror också på om Mizugaki hinner återhämta sig. Mizugaki har nyligen genomgått en öronoperation där läkarna var tvungna att tillfälligt ta bort hela hans öra för att få ordning på en svår infektion.

Mizugaki har fem raka vinster i bagaget, varav den senaste var mot Fransisco Rivera på UFC 173 i maj. En vinst mot ”The Dominator” skulle inte bara ge japanen flest vunna matcher i rad i viktklassen, det skulle förmodligen också ge honom en möjlighet att utmana nuvarande mästaren i UFCs bantamweight, TJ Dillashaw (10-2 MMA, 6-2 UFC).

Cruz är född i San Diego och har en bakgrund i brottning och boxning Han vann UFC-titeln i bantamweight 2010 och är obesegrad i sina nio senaste UFC och WEC matcher. Cruz var bokad att möta Renan Barao på UFC 169 i februari men var tvungen att avboka på grund av sina skadebekymmer. Senast ”The Dominator” gick match var den 1 oktober 2011 då han fightades mot och vann över Demetrious Johnson på UFC on Fox 6.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer