Nyhet

Andre Galvao om Chael Sonnen: ”Det blir inte lätt”

Galvao som är en legend i BJJ-världen kommer att möta Chael Sonnen på Metamoris 4 den 9:e augusti. Han nämner i en intervju att han inte på något sätt underskattar Sonnen.

Sonnen har vunnit på submission mot både Brian Stann och Mauricio ”Shogun” Rua, dessutom är han betydligt större fysiskt än Galvao. Han har dock aldrig tidigare deltagit i en grapplingmatch mot någon av Galvaos kaliber. Brasilianaren säger följande i en intervju med MMA Fighting;

”Det blir inte lätt. Han har utvecklats och är en naturbegåvning. Fightas man i MMA tränar man jiujitsu, det är fakta. Tränar man så utvecklas man och han har utvecklats. Om folk tror att jag kommer att vinna lätt blir jag glad, men jag ser honom som vilken motståndare som helst. Jag måste respektera honom och vara redo för allt. Han har tävlat på den högsta nivån och för mig är brottning en del av grappling. Han är nog ingen lek på marken.”

Galvao själv har tränat mycket med Anderson Silva som bekant har haft sina duster med Sonnen. Han känner väl till Sonnens något kontroversiella sätt att dra uppmärksamhet till sina matcher. Angående hans uttalanden om Brasilien och dess folk säger han;

”Det var för mycket. Ingen respekt alls. Det spelar ingen roll vad han säger om vårt land, det påverkar mig inte. Jag måste fokusera på fighten och behålla mitt lugn. Jag respekterar andra folk och deras kultur, om han tycker han kan prata om vårt land är det hans problem.”

På Metamoris 4 kommer det att delta en rad UFC-profiler. UFC-presidenten Dana White har nyligen uttalat sig positivt om att sända framtida galor i sin streamingtjänst UFC Fight Pass.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer