Nyhet

Kelvin Gastelum: ”Nico Musoke är tuff men jag tänker visa varför jag är rankad”

Som Fightermag rapporterade för några dagar sedan möter svensken Nico Musoke (12-2) TUF-vinnaren Kelvin Gastelum (8-0) i helgen. Vi tittar närmare på honom.

De båda ska mötas på UFC Fight Night i San Antonio på lördag på galans co-main event. Gastelum är 22 år gammal och har bland annat vunnit mot Uriah Hall i finalen av TUF 17 och senare mot Rick Story.

Fighten i helgen är väldigt viktig för båda killar i termer av att påbörja klättringen mot bältet då båda är i en liknande position som hungriga up-and-comers. Gastelum berättar att han känner sig underskattad;

”När jag fightades mot Hall tyckte folk min vinst var en skräll. Jag lämnade fighten bakom mig med en känsla av att jag ville bevisa för folk att jag var bättre än så. Jag är här för att vinna matcher och jag planerar att stanna i UFC en lång tid.”

Han fortsätter med att han ser Musoke som en språngbräda för att bevisa att folk har fel om honom och hans förmåga;

”Jag planerar att statuera ett exempel mot Musoke. Jag har haft två delade domslut och båda har skett i UFC, det är svårt att avsluta folk på den här nivån. Jag gillar inte delade domslut, det ger folk en anledning att säga att de tycker den andre killen skulle ha vunnit. Jag gillar inte det, jag vill slåss och jag vill avsluta. Jag vill bevisa för folk varför jag är rankad.”

Gastelum uppger att han tycker att Musoke är en tuff fighter, att folk underskattar honom och förväntar sig att Gastelum ska vinna. Han säger följande;

”Jag underskattar inte den här killen (Musoke) alls. Han är i samma läge som jag var innan jag fightades mot Rick Story och han kommer att göra allt han kan för att göra sig ett namn på min bekostnad. Jag kommer definitivt inte låta det hända. Han är en ung hungrig och väldigt farlig motståndare som inte har något att förlora men allt att vinna.”

Hur matchen kommer att sluta återstår att se men båda fighters inställning och läge inför den här matchen bäddar för bra prestationer.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer