Nyhet

Holly Holmes på ingång till UFC men Gina Carano dröjer

Ronda Rouseys fjärde titelförsvar i UFC är mindre än två veckor bort men ett eventuellt femte titelförsvar mot Strikeforce- och numera även filmstjärnan, Gina ”Conviction” Carano (7-1) ser ut att dröja.

Förhandlingarna mellan Carano, som senast gick match mot Cristiane ”Cyborg” Justino (12-1) 2009, och UFC har strandat även om båda parter enligt uppgift skall sträva åt samma håll.

UFCs Bantamweight division kan dock fortfarande få ett nytillskott då det pågår framgångsrika förhandlingar mellan Zuffa och före detta världsmästaren i boxning, Holly ”The Preacher’s Daughter” Holm (7-0).

”Samtalen med Holly Holm går bra och fortskrider. Förhandlingarna med Gina Carano har kört fast däremot och hon är fri att signa med vem hon vill just nu.”

Holm har ett record på 33-2-3 i professionell boxning och tog inte mindre än 18 VM-titlar i sammanlagt tre viktklasser under sin boxningskarriär. Holm är liksom Carano 32 år och har av många ansetts vara en av de mest lovande i bantamweight divisionen sedan hon lade boxningshandskarna på hyllan och satsat fullt ut på MMAn.

Holm har vunnit sex av sina sju MMA-matcher på KO eller TKO och den senaste matchen, Legacy FC titelmatchen mot Juliana ”Julie” Werner, (7-4), var inget undantag då ”The Preacher’s Daughter” sänkte Werner med en huvudsparkskombination i femte ronden.

Efter Rouseys titelförsvar mot den ändå relativt okända Alexis ”Ally-Gator” Davis (16-5 MMA 3-0 UFC) på UFC 175 den 5 juli, bör Cat ”Alpha” Zingano (8-0 MMA 1-0 UFC) stå näst på tur för en chans på titeln. Därefter är det lite skralt med utmanare vilket talar för att parterna i både Caranos och Holms stall kommer att nå ett avtal med UFC.

Dana White, som i de inledande förhandlingarna varit tveksam, har nyligen gått ut och sagt att det bara är en fråga om tid innan Holm såväl som Carano är signade med UFC.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer