Nyhet

Ronda Rousey: ”Jag kan slå vilken tjej som helst i världen i ren jiujitsu”

Ronda Rousey, UFC:s kvinnliga stjärna och bälteshållare med nio raka vinster, förbereder sig just nu för ett titelförsvar mot Alexis Davis på UFC 175 den 5:e juli. Ronda säger i en intervju att jiujitsu-utövare inte är bättre än duktiga judokas.

Rousey berättar i The Great MMA Debate på FOX Sports att hon är trött på den nedlåtande synen på judo i förhållande till jiu-jitsu. Rousey säger bland annat följande;

”När jag som judoutövare har kollat på MMA så har jag inte stått ut med alla dessa människor som pratar om hur jiu-jitsufolket skulle spöa vilken judoka som helst. Jag tyckte alltid det var en stereotyp bild och jag kände då och jag känner nu att jag kan slå vilken tjej som helst i världen i vilken vikt som helst, GI eller No-GI, svartbälte eller inte och i vilket regelverk de än föredrar i ren jiu-jitsu.”

Rousey menar att det finns många judokas som är duktiga i ”Newaza”, termen för markdelen av judo, som inte har fått den respekt de förtjänar. Om den kommande fighten mot Alexis Davis säger Rousey:

”Alexis som har svart bälte i BJJ är just den typ av fighter jag hela mitt liv har fått höra skulle submitta mig utan problem. Det skulle vara trevligt att bevisa motsatsen.”

Men Rousey nämner också avslutningsvis att hon fått kritik för sin stand up. Med tanke på att Alexis är en duktig thaiboxare så hade Rousey bevisat något hur hon än vann.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer