Nyhet

Varför så många UFC galor?

På lördag kommer UFC att hålla två galor. En i Auckland, Nya Zeeland och en i San Antonio, USA. På senare tid har många frågat sig varför UFC håller så många galor, en förklaring kan vara att de inte längre inriktar sig mot basen av hardcore-fans.

Basen av hardcore-fans är procentuellt sett försvinnande liten sett till den totala fanbasen. Hardcorefansen kollar på allt och är väldigt insatta men det finns en mycket större fanbas som inte är lika lojala utan kollar på UFC när tillfälle finns. UFC:s senaste satsningar och utökning av galor riktar sig med stor sannolikhet främst mot dessa.

UFC vill som alla företag öka sina intäkter och ett sätt att göra detta är att få sporten att växa. Genom att öka tillgängligheten, att man kan se galor med allt mindre mellanrum, kan de göra just detta eftersom de då kommer att öka sin fanbas.

Framgången av ett pay-per-view koncept baseras sällan på kärnan av hardcore-fans utan skillnaden mellan att sälja 150.000 eller 500.000 PPV:s utgörs av vilken mängd mainstream fans man har. Ägarna Frank Fertitta, Dana White och Lorenzo Fertitta (bilden) går alltså den långsiktiga vägen även om fightcards med enbart stormatcher hade tilltalat oss som följer organisationen och är insatta.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer