Nyhet

Jon Jones, Chris Weidman och Rhonda Rousey nominerade till ESPY Awards

I år höjde UFC ribban vad gäller nomineringar för ESPY Awards och gick från två nomineringar 2013 till fyra nomineringar.

The ESPY (Excellence in Sports Performance Yearly Award) grundades 1993 för att uppmärksamma och hedra de mest imponerande bedrifterna, de bästa ögonblicken och de största idrottsstjärnorna från året som gått.

UFCs Bantamweight Mästarinna Ronda ”Rowdy” Rousey (9-0 MMA, 3-0 UFC), som försvarar sin titel mot Alexis ”Ally-Gator” Davies (MMA 16-5, 3-0 UFC) på UFC 175 den 5 juli, är nominerad i två kategorier: ”Bästa kvinnliga atlet” samt ”Bästa Fighter”.

I kategorin ”Best Fighter” gör Jon Jones, som försvarar sin titel mot Alexander Gustafsson på UFC 178 i Toronto den 27 september, henne sällskap. Jones är nominerad för fjärde året i rad i kategorin som de senaste åren kammats hem av Floyd Mayweather Jr hela fem gånger och av hans boxarkollega, Many Pacquaio, två gånger. I år är utöver dessa fyra också boxaren Andre Ward, nominerad.

Rousey konkurrerar för övrigt med Maya Moore från WNBAs Minnesota Lynx, Olympiern och alpina skidåkaren Mikaela Shiffrin och talangen Breanna Stewart från University of Connecticut Basketball om priset ”Bästa kvinnliga atlet”.

Sist men inte minst är Chris Weidman nominerad till priset ”Best Upset” efter sin vinst mot Anderson Silva på UFC 162 förra året. Weidman försvarar som bekant sin UFC Middleweight titel mot Lyoto Machida på UFC 175.

På 2014 ESPY Awards hemsida kan MMA-fans rösta på sina favoriter i de olika kategorierna. Själva galan och prisceremonin kommer hållas på Nokia Theatre I Los Angeles den 16 juli och sänds live på ESPN.

Tills dags dato har endast en MMA fighter tagit hem en ESPY Award. Kyle Maynard, som föddes utan armar och ben, vann 2012 priset “Best Male Athlete with a Disability”. Flera MMA fighters har däremot nominerats tidigare: Georges St-Pierre, Lyoto Machida, Quinton Jackson, Randy Couture and Edson Barboza har alla varit nominerade.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer