Nyhet

Dana White första gången i Hong-Kong

Under promotion turnén för UFC: Macao gav Dana White en omfattande och öppenhjärtig intervju från Hong-Kong om bland annat marknaden i Asien, Metamoris och var han drömmer om att lansera fler UFC-galor.

White är förväntansfull inför UFC: Macau den 23 augusti och planerar redan för vilka fighters han skall ta med sig över nästa gång, däribland Ronda Rousey. White är övertygad om att UFC kan bli otroligt stort i Asien om allt går enligt plan och han skulle gärna se att UFC slår upp sina portar på bland annat Filippinerna och i Thailand.

En stor besvikelse var onekligen Hector Lombards annonserade skada, vilken hindrar honom från att möta Dong Hyun Kim på UFC: Macau som planerat. White har tidigare annonserat att han definitivt inte skulle erbjuda Koreas stolthet och UFC stjärna Kim ”The Stun Gun” en lägre rankad fighter än Lombard. Ny motståndare blir den fjärde rankade Tyrone Woodley som för övrigt också håller till i Asien och tränar på Evolve MMA i Singapore.

I en intervju har Kim sagt att han blev förkrossad när han fick nyheten om Lombards avhopp men att han möter vem som helst:

”Woodley är en bra fighter. Han är högre rankad än Lombard men förlorade just. De är alla tuffa motståndare och varenda en skulle kunna bli mästare”

White pratade också om att UFC tittar på möjligheter till en så kallad fight pass deal med Metamoris och han lovade spännande nyheter på den fronten framöver.

På frågor om det blir en andra säsong av The Ultimate Fighter China och svarade White att man vill göra en andra säsong och att marknaden i Asien är väldigt viktig för UFC. White och UFC är fast beslutna att nå stor framgång i Asien.

Promotion turnén för UFC: Macau bjöd inte bara på presskonferens, långtskridna framtidsplaner och intervjuer utan också på olika fan events och en staredown mellan två av UFC: Macaus huvudpersoner, Cung Le och Michael Bisping, som bjöd på spex och uppskattade intervjuer.

Cung Le berättade att han ser mycket fram emot UFC: Macau i augusti, att han har inte mindre än 12 filmprojekt på gång och att han trots mycket omkring sig kan behålla fokus tack vare sin tro. Vid frågor om matchen mot Bisping sade Cung Le med glimten i ögat men med ett uns av allvar att han tror på sig själv och sin förmåga, att Bisping snackar mycket men också är en grym fighter, så han kommer vara väl förberedd när det är dags.

The Count Bisping var också på bra humör och delade med sig av sina tankar, kring klimatet – regnet – i Hong Kong, den storslagna arenan Cotai Arena, träninscampen som väntar och sist men inte minst hur revanschsugen han är efter förlusten mot Tim Kennedy i april och vad det kommer innebära för Cung Le i UFC-buren den 23 augusti.

Fightcardet för UFC Fight Night i Macau börjar sakta ta form och i nuläget finns följande namn på pränt:

Main event Michael Bisping vs Cung Le
Co Main event Tyron Woodley vs Dong Hyun Kim
TUF China Featherweight Finale
Yang JianPing vs Ning GuangYou
Alberto Mina vs TBA
Zhang LiPeng vs TBA (möjlig)
Wang AnYing (möjlig)
Rocky Lee (möjlig)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer