Nyhet

Dan ”Hendo” Henderson flyttar ner en viktklass

Dan ”Hendo” Henderson (30-12) förlorade på submission senast mot Dan Cormier på UFC 173 i maj detta året och kommer att återvända till UFC:s mellanviktsdivision berättar Hendersons coach Daniel Woirin i en intervju med MMAFighting.

Veteranen Henderson, nu 43 år gammal, har spenderat det mesta av sin karriär i mellanvikt och det var även där han gjorde sig ett namn. Hans senaste vinst i mellanvikt kom med en spektakulär KO-vinst mot Michael Bisping på UFC 100. Senast han fightades i mellanviktsklassen förlorade han dock mot Jake Shields om Strikeforce mellanviktsbälte.

Hendo har förlorat 4 av sina 6 senaste matcher sedan han återvände till UFC och deras lätt tungviktsdivison i 2011. Woirin uppger att Hendo siktar på att fightas i slutet av året i sin nya viktklass.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer