Nyhet

Artem Levin bjuder in Schilling till Moskva

Glory rapporterar att Artem ”The Lion” Levin (50-4-1) har gjort en förfrågan om att Glory skall hålla en gala i Moskva. Han vill försvara mellanviktsbältet han vann på helgens 8-mannaturnering Glory Last Man Standing i Los Angeles på hemmaplan.

För att vinna bältet och 200000 dollar i prispengar besegrade Levin tre motståndare på en kväll och kom undan med endast en blåtira. Hans motståndare var Alex Pereira (14-2), Filip Verlinden (43-12-1) och till slut Joe Schilling (18-6) som han förlorade mot på Glory 10 senast de möttes, även den galan i Los Angeles.

Levin har från början hävdat att han anser att han vann den första matchen mellan honom och Schilling på Glory 10 och säger följande;

”Det finns många killar jag vill fightas mot som jag inte har mött än som jag tror skulle bli bra matcher. Jag välkomnar chansen att fightas mot någon ny när jag försvarar bältet. Jag skulle kunna möta Joe Schilling ännu en gång om folk är intresserade av det då vi är 1-1 i matcher.”

Den första matchen avgjordes enligt Levin på grund av ett domarmisstag och han känner att en tredje match är onödig men menar att han ställer upp om folk vill se det. Eftersom de två första fighterna skedde på Schillings hemmaplan i Los Angeles vill Levin att en tredje fight ska ske på hans hemmaplan i Moskva. Sett till hur populärt kampsport är i Ryssland säger han följande;

”Jag tror Glory skulle kunna gå riktigt bra i Ryssland. Jag hoppas att de kommer att hålla en stor gala där snart och hjälpa sporten att växa. Kanske en show i Moskva? Det finns en enorm marknad i Ryssland.”

Angående helgens Last Man Standing tycker Levin att fighten mot Pereira var den tuffaste;

”Jag tycker Pereira var tuffast, det var den hårdaste fighten för mig rent psykiskt. Han är ny och inte så känd men har bra räckvidd och slår hårt. Den enda gången jag kände att det var farligt under de tre fighterna var när Pereira träffade mig riktigt hårt en gång. Men varje fight är svår på sitt sätt.”

Om en tredje fight mellan Levin och Schilling blir till verklighet återstår att se, men det skulle helt klart vara en fight fansen vill se.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer