SVT:s Sommarmötet: Möt den thaiboxande prästen

Den första berättelsen i SVT Sports serie ”Sommarmötet” där man får möta okända idrottspersonligheter handlar om Ann-Sofie Söderström, en präst i Perstorps församling med ett stort kampsportsintresse.

Ann-Sofie är präst i Perstorps församling men hennes största intresse i livet är kampsport. En tidigare tävlingsutövare i judo, BJJ och shootfighting som nuförtiden lägger den mesta tiden på thaiboxning där hon även tävlar. Hennes mål är att börja tävla i MMA så småningom som beskrivs som ”den hårdaste av alla kampsporter”.

I vintras var hon på träningsläger i Thailand med svenskan Johanna Rydberg hon tränar tillsammans med på klubben Helsingborgs Muay Thai.

Hon berättar att kampsport gör henne levande;

”Jag tror att vi har en kamp inom oss. Bara att vara människa är tufft. På nåt sätt blir det väldigt levande i kampsport. Det är jag mot nån annan. Eller som det är för mig, mycket en kamp mig själv.”

Hon berättar även att kampsporten har hjälpt henne med hennes ADHD och hjälpt henne fokusera och koncentrera sig i sitt övriga liv men hon upplever inte att kampsporten och hennes yrke som präst utgör någon konflikt.

”Det kan nog vara en konflikt för andra. Men inte för mig. Kampsport är en idrott. Våld är något helt annat. Det är ett brott.”

Vi hoppas att Ann-Sofie lyckas i sitt kampsportsutövande och sina ambitioner i MMA!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer