Nyhet

Longo: Weidman kommer krossa Machidas glaskäke

Under tiden Lyoto Machida funderar över att möta Artem Levin, se tidigare nyhet idag, så coachar Chris Weidmans coach, Ray Longo, mästaren att göra processen kort med Machida.

Efter två raka matcher och vinster mot Anderson Silva blir nästa utmaning för Weidman att försvara sitt bälte mot Machida på UFC 175 den 5 juli i Las Vegas, Nevada.

Vitor Belfort var den ursprunglige utmanaren om titeln men sedan det framkommit att han visat positivt i ett dopingtest fick Machida ta hans plats. Coach Longo sticker ut hakan och säger att trots att de måste anpassa sig till en ny typ av motståndare och stil så spelar det inte dem någon större roll. Han är glad att Weidman inte får möta någon med orättvisa konkurrensfördelar, vilket hade varit fallet om det blivit Belfort, men i övrigt är Longo tydlig med att det är en mästares jobb och uppgift att fightas mot och besegra alla som ställs i dennes väg.

”Jag har fullt förtroende för Chris oavsett vem han möter. För mig är det uppenbart att Belfort är den mer aggressiva fightern medan Machida är mer av en kontringsfighter. I slutändan spelar det ingen roll då Chris kommer anpassa sig till båda. Vi har nu förberett oss för en kontringsfighter. Chris är mästaren och han kommer slå vem som helst, det är så du måste vara när du är mästare.”

Longo fortsätter:

”Jag tror Weidman kommer göra det han brukar. Han kommer gå in i buren och vara offensiv, driva och få Machida att fightas på sina premisser och troligtvis krossa honom. Då menar jag att det finns en god chans att Chris kommer slamma honom på huvudet och göra vad han vill med honom.”

Trots Longos teori om Machidas glaskäke har Machida bara blivit knockad en gång i sin MMA-karriär, i första ronden mot Mauricio Rua på UFC 113 2010 . Machidas stil har historiskt sett visat sig vara svår att lista ut och anpassa sig efter. Mycket tack vare hans förmåga att glida undan och kontra. Longo menar att Machida framförallt föredrar denna fighting stil då han enligt Longo inte tycker om att bli pressad och riskera att ta en hård smäll på hakan.

Machida å sin sida lär dock inte underskatta Weidman utan har tvärtom sagt:

”Det är ingen tvekan om att Weidman är mästaren. Han är den bäste just nu i viktklassen. Han har vunnit matcherna och man kan aldrig ta ifrån honom de prestationerna.”

Även om Machida ersätter Belfort i matchen mot Weidman så tycker han fortfarande att Belfort har rätt till en chans på bältet:

”Logiskt sett är Belfort näst på tur att få utmana titelhållaren”

Weidman är onekligen en bra striker men räcker det för att lägga till ytterligare en KO-förlust på Machidas record?

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer