Nyhet

7 tankar om Glorys första PPV-event – Glory Last Man Standing

Andreas Georgiu från brittiska The Mirror listar 7 punkter angående helgens storgala Glory Last Man Standing som också var Glorys första PPV-gala. Galan som utspelade sig i Los Angeles var Glorys andra gala i staden och bjöd på ett späckat fightcard med bland annat tre titelfighter och två galor i en då både Glory Last …

Galan som utspelade sig i Los Angeles var Glorys andra gala i staden och bjöd på ett späckat fightcard med bland annat tre titelfighter och två galor i en då både Glory Last Man Standing och Glory 17 gick samma kväll efter varandra. Skribenten Andreas Georgiu från The Mirror listar 7 punkter från galan.

1. Gabriel Varga ser lovande ut.

Efter vinsten mot thailändaren Yodkhunpon Sitmonchai i semifinalerna närmast utklassade han Shane Oblonsky i finalfighten med superba tekniska och snabba kontringar vilket visar på att han är ett löfte för framtiden.

2. Andy Ristie ska möta Davit Kiria igen

Även om Glory är kända för att lägga matcher som ofta avslutas i förtid förväntade sig ingen att Andy Ristie skulle knocka Ky Hollenbeck på bara 35 sekunder. Med en sån vinst kan vi förvänta oss en rematch om bältet Ristie förlorade mot Davit Kiria innan årets slut.

3. Bortse aldrig från en legend

Glory försökte sälja fighten mellan Mirko ”CroCop” Filipovic och Jarrell Miller som Millers återvändo till kickboxning från boxningen för rematchen och hans enda förlust i K-1 mot samme CroCop. Han förlorade dock efter en uppvisning i teknik och erfarenhet från CroCop vilket renderade i vinst på domslut för kroaten.

4. Kickboxning och PPV är en bra kombination

En tydlig frågeställning inför galan var om Pay-per-viewkonceptet skulle fungera för kickboxning vilket uppenbart var en succé när man tittar på det i efterhand. En bra första visning.

5. Domarna kan ifrågasättas

I kölvattnet på kontroversen kring domarnivån i UFC gjorde Kaliforniens Atletiska Kommission en del misstag på Last Man Standing. Först gav en domare under Filip Verlinden vs. Melvin Manhoef siffrorna 28-28 trots att Manhoef blev nerslagen under matchen. Alla tre domare dömde också Joseph Valtellini som ny mästare i weltervikt med siffrorna 47-46 trots att panelen, journalisterna och resten av universum gav vinsten till Marc De Bonte.

6. 8-mannaturneringar är utmattande

Artem Levin och Joe Schilling förtjänade båda att få 200.000 dollar. Levin hade den enklare vägen till finalen med dominanta prestationer och vinster över Alex Pereira och Filip Verlinden. Schillings väg till finalen var mycket tuffare, där han gick fyra ronder mot Simon Marcus (i en av årets bästa fighter) likväl en uttröttande rematch mot Wayne Barrett. En sönderslagen Schilling kämpade verkligen för att upprepa sin prestation på Glory 10 när han vann mot Levin men ryssen blev till sist Last Man Standing.

7. Daniel Ghita hade otur mot Rico Verhoeven

Några menar att main event inte mötte förväntningarna, men det var en solid fight. Verhoeven klarade av att stanna utanför Ghitas räckvidd och tvingade rumänen att använda sina sparkar. Det verkade som att Verhoeven gjorde precis tillräckligt, då han landade en större mängd tekniker och lyckades hålla sig ifrån Ghitas haymakers för att vinna på domslut.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer