Nyhet

Rykte: UFC 174 höll en historiskt låg nivå av köpta pay-per-views

Dave Meltzer från MMAFighting uppger att senaste siffrorna från UFC 174 visar på en historiskt låg nivå av köpta pay-per-views för galan. Han menar att galan höll ”Bellator-nivå” om man ser till hur många som köpte.

Dave Meltzer brukar gå igenom köpnivåerna efter varje UFC-gala och trots att det handlar om väldigt tidiga uppskattningar uppger han att UFC 174 höll en väldigt låg köpnivå sett till köpta pay-per-view sändningar. UFC-galorna brukar generellt sett hålla en nivå av ca 200000 till 500000 pay per views, UFC 174 hade mindre än 20000 vilket i sammanhanget får ses som väldigt dåligt.

Han menar även att sett till siffrorna så har det börjat gå sämre för UFC:s pay per views rent generellt. Som en jämförelse höll köpnivån för UFC 173, som var bland de sämre de senaste 8 åren, en nivå på ca 200000-215000 pay per views. Enligt statistisksidan MMAPayout vars statistik sträcker sig till 2006 var den lägsta nivån 140000 köp för UFC 57. Enligt wikipedia var UFC 53 den senaste gången en UFC-gala höll under 100000 pay per views, ca 90000st, detta var 9 år sedan. Även om de senaste siffrorna är i närheten av sanningen visar det på historiskt låga siffror.

Detta är nödvändigtsvis inget ont för de som följer UFC då det senaste tiden har framförts en del kritik från fansen angående urvattnade fightcards. Att köpnivån var så låg skickar ett meddelande till ledningen för UFC att tålamodet har nått en kritisk punkt sett till att en pay-per-view kostar 60 dollar (ca 400kr) och det sänds 14 galor om året.

Mer statistik om köpta PPV:s kan ni hitta här; http://mmapayout.com/blue-book/pay-per-view/

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer