Nyhet

Lyoto Machida vill möta Artem Levin

Lyoto ”The Dragon” Machida, aktuell för titelmatch på UFC 175 mot Chris Weidam, uppgav nyligen att han är väldigt intresserad av att möta Artem ”The Lion” Levin.

Machida är som bekant på jakt efter ett nytt UFC bälte, nu i sin nya viktklass middleweight. I helgen satt han ringside och tittade på Glory 17 och 8-manna turneringen i middleweight ‘Last Man Standing’ där Levin imponerade. Levin som var i sitt esse, visade vem som var bäst och stod vid kvällens slut som segrare efter finalen mot Joe ”Stitch Em” Schilling och kan nu lägga ytterligare ett bälte till sin samling. Levin som är kapten i det ryska thaiboxningslandslaget har vunnit VM i thaiboxning tre gånger, SportAccord World Combat Games två gånger och innehar bland annat WMCs lightheavyweight titel i thaiboxning.

”Jag skulle vilja möta den killen”, sade Machida under tiden som Levin tog emot sitt titelbälte och vinnarchecken på $200 000 i ringen.

Machida är en av de fighters i MMAns topskikt som även skulle kunna hävda sig i ett regelverk som Glorys. Givet sitt UFC kontrakt är det dock osannolikt att han får chansen. UFC tillåter sina kontrakterade fighters att delta i grappling turneringar som till exempel ADCC men Kickboxning blir en annan sak, i synnerhet för de UFC fighters som är titelhållare eller utmanare, och Machida utmanar Weidman om UFCs Middleweight Titeln på UFC 175 i Las Vegas om bara ett par veckor.

Men, i framtiden, om Glory fortsätter vinna mark och fans i USA är det inte omöjligt att de MMA fighters som är mer stand-up orienterade provar lyckan även i organisationer som Glory.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer