Nyhet

Static 4: Rivaliteten mellan Urijah Faber och Dominic Cruz

Det började för sju år sedan, inför WEC 26 där ”The Dominator” och ”The California Kid” skulle göra upp om titeln i 145 lbs.

Alla fighters skulle signera posters för fansen inför galan. Utmanaren Cruz hamnade i en lite märklig situation när han upptäckte att han, trots att hans match mot Faber var huvudmatchen på galan, inte fanns med på postern. Cruz löste det hela på sitt eget sätt. Han signerade över 100 posters genom att skriva sin autograf över Fabers ansiktsbild – något som inte föll Faber i smaken och rivaliteten dem emellan var ett faktum.

Faber fick viss revansch när han sedan ströp ut Cruz efter bara dryga en och en halv minut in i matchens första rond. När de båda, fyra år senare, möttes i UFC drog Cruz det längsta strået när han vann på enat domslut och tog bantamweight titeln.

En tredje drabbning dem emellan var planerad till The Ultimate Fighter säsong 15 där de coachade var sitt team. Den matchen blev dock aldrig av på grund av Cruz knäskada – en skada som fortfarande hindrar honom från att fightas. Det lär bli ett sista möte, och i väntan på det råder det inga tvivel om att rivaliteten dem emellan fortfarande, efter sju år, fortsätter.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer