Nyhet

Boxning: Vasyl Lomachenko, WBO:s fjäderviktsmästare!

Saensak Muangsurin blev den förste att snabbast vinna en världstitel. Vasyl Lomachenko är nu den andre att ha klarat av detta, denne också i sin tredje professionella match!

Hypen inför Lomachenkos andra titelmatch har varit enorm. Media och boxnings fantaster världen över har spekulerat i just hur bra Vasyl Lomachenko egentligen är. I natt fick världen veta. Vasyl Lomachenko besegrade den obesegrade Gary Russel Jr i tolv högst underhållande ronder.

Lomachenko var den som öppnade starkast och visade direkt sin kapacitet. Gary Russel jr, själv en fantastisk amatör, och med ett professionellt record på 24 vinster och noll förluster innan denna matchen, hade svårt att hantera den större och mer tekniske Lomachenko. Även om Russel Jr gjorde en bra match så var det han som såg ut som om han precis gjort bytet från amatör till proffs. Lomacheko bombarderade Russel Jr:s kropp genom hela matchen, bytte vinklar och klev in med kraft. Russel Jr:s övertag i snabbhet gjorde honom ingen nytta då han oftast träffade luft eller armar och handskar.

Lomachenko utnyttjade ringen till fin fördel och såg till att hela tiden ha rörelse och att få amerikanen att sänka händerna så att han kunde slå in brutala krokar eller hårda raka slag mot huvudet. I kort så slog sig Lomachenko in i den absoluta toppen på ett övertygande sätt. Med kontroll och stor boxningskunskap.

Frågan är vad som händer nu? Vem är härnäst i Lomachenkos sikte? Kanske japanen Satoshi Hosono, 25-2-1 (19 KO) eller Lee Selby, 19-1-0 (7 KO). De skulle båda vara ett logiskt val för att klättra på världsrankingen. Min föraning är nog att Golden Boy siktar in sig på Abner Mares, 26-1-1 (14 KO) eller Jhonny Gonzalez, 56-8-0 (47 KO) för att få till en spektakulär hype inför Lomachenkos fjärde match. Tiden får utvisa. I vilket fall som helst så är Lomachenko en otrolig boxare som kan få en sådan bra och stabil boxare som Gary Russel Jr att se ut som nummer två i en hel match.

För er som vill se matchen igen så kan ni se den här!

Vasyl Lomachenko vs Gary Russel Jr

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer