Nyhet

Rafael Macedo Da Silva först ut på The Zone FC 13 – ”Tough Luck”

Svartbältet från Brasilien, Rafael Macedo Da Silva, från Swedish Top Team var framgångsrik i sin senaste match på Cage Challenge XI. Han bokstavligen demolerade sin motståndare, som var betydligt mer erfaren, med sin aggressiva stil med starka ground and pound. Men det var en teknisk finess, en perfekt utförd heelhook som avslutade matchen i den andra ronden.

Rafael Macedo Da Silva är en relativt ny bekantskap för Göteborgspubliken. Han innehar svart bälte i BJJ och har ett record på 6-1 i professionell MMA. Med den senaste vinsten i ryggen känns han som en riktigt stark kraft att räkna med i fjädervikt inte bara i Sverige men i Europa.

Vinsten på Cage Challenge fick honom att stiga med över 100 placeringar på Fight Matrix världsranking. Nu är han klar för match på The Zone FC 13 – Tough Luck den 24 april i Lisebergshallen i Göteborg.

Han tränar och tävlar för Swedish Top Team i Mölndal, en relativt ny klubb som dykt upp på Göteborgskartan där han tränas av bland annat Babak Nejad och Magnus Strandner. Själv håller han även i klubbens BJJ-träning när han inte tävlingstränar inför sin kommande match.

Det var många supporters på plats sist för att heja fram Macedo som i och med vinsten visade upp sin förmåga och att han verkligen tillhör toppskiktet i Sverige i fjädervikt. Fortsätter Macedo rada upp vinster och imponera på samma sätt är han definitivt en framtida titelcontender nu när Martin Svensson tävlar för Cage Warriors. Vem han kommer att möta är i dagsläget inte officiellt ännu, men en motståndare kommer att presenteras inom kort.

Oavsett vem det blir kommer vi få se en hungrig och motiverad Macedo som inte tar matchen utan att vara 100 % förberedd. Men se till att inte blinka, risken finns att matchen slutar på en blixtsnabb submission – matchen kan vara över på ett ögonblick.

Fight card:

-65,8 kg: Rafael Macedo Da Silva Vs TBA

Biljetter: Biljettforum

Officiell hemsida: www.thezonefc.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer