Nyhet

Boxning: Inga huvudskydd på Senior-SM

Svensk boxning tar klivet framåt med nya regler och kör Svenska mästerskapen utan huvudskydd. På Svenska boxningsförbundets hemsida så står det följande. ”Då vi fått klartecken med att boxa utan huvudskydd på SM för herrar gäller att samtliga deltagare måste ha boxat minst 15 matcher för att få ställa upp. Kampsportsdelegationens tillstånd för matcher utan …

På Svenska boxningsförbundets hemsida så står det följande. Då vi fått klartecken med att boxa utan huvudskydd på SM för herrar gäller att samtliga deltagare måste ha boxat minst 15 matcher för att få ställa upp. Kampsportsdelegationens tillstånd för matcher utan huvudskydd gäller endast herrar Senior A-klass. AIBA-godkända 12 oz handskar kommer att användas i viktklasserna 69 kg och uppåt.

Kennerth Wiberg kommenterar ”Inga huvudskydd på SM. Nu är det klart det blir ett SM utan huvudskydd. För herrar. Nu väntar vi besked från SBF om det blir TV. Vi har gett SBF alla uppgifter om detta. Vi väntar också på att SBF ska besvära sig att meddela vem som ska vara förbundsrepresentant och ansvarig. Det är gott om tid vi måste inte förrän 31 mars meddela kampsportsdelegationen namnen på funktionärer. I övrigt går allt framåt.”

Kul för boxningssverige och för boxarna själva, då det blir en helt annan boxning utan huvudskydd.

I övriga nyheter från förbundet så går Nybörjar-SM av stapeln nu till helgen i Morgongåva, så ni som vill se bra boxning åker dit till fredag kl 18:00. Detta är för boxare som gått max 14 matcher.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer