Nyhet

Boxning: Deontay Wilder

För ett litet tag sedan så rankade vi världens 10 bästa tungviktare. I den artikeln så var jag milt försiktig till Deontay Wilder som dittils inte slagit någon av rang. Vi tar en titt på Wilder igen efter hans senaste förgörelse mot Malic Scott. 1:26. Exakt så lång tid tog det in i första ronden …

1:26. Exakt så lång tid tog det in i första ronden innan Wilder levererade sina första slag. En lång, oerhört snabb, vänster krok mot tinningen och en rak höger mot hakan. 1:36 så var matchen över och Wilder knep sin 31 knockoutseger. På 31 matcher.

I min rankinglista så skrev jag att ”den kan diskuteras då Deontay Wilder inte slagit någon av vikt” Där tar jag nu rättning. Wilder är fortfarande oprövad i långa matcher men hans explosiva styrka, kraft och pricksäckerhet går inte att förneka. Malic Scott är en tuff herre som gått långa matcher med många tuffa fighters, däribland Vyacheslav Glazkov, och själv hade ett fint record på 36-1-1 innan Wilders hårda vänsterkrok satte stopp för honom. Enligt mig så trodde jag det skulle bli en tuff, utdragen match, men tji fick jag.

Wilder passar på listan och frågan är nu vem som ska ge denne hårdslående boxare sin nästa chans. Skulle vilja se honom mot killar som Stieverne, Adamek eller Mike Perez.

Deontay Wilder vs Malic Scott

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer