Nyhet

Papy Abedi i titelmatch på Superior Challenge X

Daniel Acacio försvarar bältet på Superior Challenge X den 3 maj i Helsingborg Arena mot Papy Abedi i weltervikt. Abedi ska försöka göra det ingen annan svensk lyckats med tidigare, att besegra Acacio för bältet.

Tor Troéng, Bobby “Danger” Rehman, David Bielkheden och Diego Gonzalez har alla mött Acacio. Ingen av dem har lyckats besegra brassen som är regerande welterviktsmästare i Superior Challenge.

Acacio 30-14-0 har gjort sig förtjänt av öknamnet “The Viking Hunter” efter att ha vunnit över ett antal svenskar såsom Tor Troéng, Bobby “Danger” Rehman, David Bielkheden och Diego Gonzalez. Brasilianaren är en väldigt meriterad fighter som har tränat med de bästa, tävlat mot de bästa och vunnit över de bästa. Han vann Superior Challenges första titelmatch i weltervikt mot David Bielkheden och försvarade bältet året efter mot Diego Gonzalez. Sedan dess har han gått tio matcher och vunnit sju av dessa och det var just efter matchen på Superior Challenge 7 som Papy gick upp i ringen och utmanade Daniel om bältet. Brasilianaren accepterade utmaningen men strax därefter signerade svensken med UFC och därmed har matchen inte kunnat bli av förrän nu när han är släppt. Abedi som har ägnat större delen av sin fritid under det senaste året åt att bygga träningslokaler för fattiga barn i Kongo valde efter sin senaste match att aldrig tävla i weltervikt igen. Men nu när han har möjlighet att ta hem Superior Challenge bältet till Sverige valde han att återigen banta ner sig till -77,1 kg. Denna match på Superior Challenge X den 3 maj i Helsingborg Arena blir Acacios andra titelförsvar i organisationen och kvällens Co Main Event.

Alla som såg Superior Challenge 7 kommer ihåg när Papy gick upp i buren direkt efter Acacios match mot Gonzalez och utmanade honom om bältet. Nu får vi äntligen möjligheten att se den matchen. Makambo är en mer meriterad fighter idag och verkligen mogen för en motståndare på Acacios nivå. Daniel är en av de mest meriterade atleterna som vi har haft i Superior Challenge och det är en ära att ha honom som vår mästare. Papy är riktigt taggad och vill verkligen ta hem bältet till Sverige vilket är det enda han har pratat om det senaste halvåret. The Viking Hunter känner sig bekväm i tronen men Makambo är nog den hungrigare av de två. Jag tror att båda fighters kommer att komma väl förberedda eftersom det är väldigt mycket prestige kring den här matchen, säger Babak Aghavali, VD Superior Group International.
Matchkort Superior Challenge X:

Reza “Mad Dog” Madadi vs TBA, Titelmatch Lättvikt
Daniel Acacio vs Papy Abedi, Titelmatch Weltervikt
Matti Mäkelä vs Joachim Christensen, Titelmatch Lätt tungvikt
Yosef Ali Mohammad vs Christian Golcic, Titelmatch Tungvikt
David Glasnovic vs Alan Carlos
Pannie Kianzad vs TBA

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer