Nyhet

Att ta hand om sig själv

När man skall flyga, innan flygplanet lyfter, håller flygvärdinnorna alltid en säkerhetsgenomgång. Om det blir tryckfall i kabinen kommer syrgasmasker att falla ner ifrån taket.

Vem skall få syrgasen först?

Alltid, alltid, ALLTID du själv först.
Det spelar ingen roll att det sitter ett barn och vrålar bredvid dig. Du tar på syrgasen först. För att om inte du har tagit hand om dig själv först, hur skall du kunna hjälpa andra?

Den här liknelsen använder jag framförallt när jag tränar utmattade mammor, sönderstressade företagsledare och tränare som själva insett att dom har tappat formen.
The cold hard facts: Du är totalt värdelös på att hjälpa andra när du är trött, orkeslös och matt. Du kan försöka hålla upp den fasaden om du vill men den kommer att rämna.

Vi håller detta kort och enkelt idag.

  1. Prioritera din träning. Du behöver endorfinerna och hormonerna. Ju bättre form du är i ju piggare kommer du bli.
  2. Gör saker DU tycker om. För DIN skull. Inte för någon annans.
  3. Hitta din batteriladdning. Ta reda på vart du fyller på din energi och gör det ofta. Gärna planerat.
  4. Klipp bort energitjuvar i ditt liv. Människor, prylar, situationer mm. som tar mer än dom ger skall B O R T. Hur hårt det än må låta. Det är mental överlevad i slutändan vi pratar om här.
  5. Ta in energiknippar! Människor, prylar, situationer kan också GE energi. Ta vara på dom!

Våga sätt dig själv i första rummet. Du måste våga. Du har bara ett liv och det är för kort för att gå runt och vara trött, nedstämd och orkeslös.

Alldeles för kort.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer