Nyhet

Laziz Sharifovs utvisning har frysts!

Idag ringde Laziz mig och frågade om jag hade hört!? Hört vadå? Jo att utvisningen har frysts i väntan på att verkställighetshindret som skickades till migrationsverket ska handläggas.

Ett verksställningshinder syftar på att visa att omständigheter gör att beslutet i fråga inte längre kan tas. I detta fallet att Laziz har synts så mycket i media att de kommer bli straffade av Kazakstans regering för opatriotiskt beteende. Något de straffar med, som mildast, fängelsestraff.

Laziz fall har rört upp många känslor i Sverige, bland andra så skrev komikern Özz Nujen följande på sin facebook.

Detta är ju bara så fel! Så omoraliskt och så motbjudande. Det kanske är ”lagligt” men detta är faktiskt inget annat än ett brott och ett förtryck mot ett barn och en ung medmänniska… Sen att det är ”enligt lagen” så säger det mer om oss och de vi väljer som politiker och vårt land. Sverige kan bättre och vi och Laziz är värda ett bättre och ett mer medmänskligt samhälle. Låt han stanna! Inte för att det är ”lagligt” utan för att det är medmänskligt, för att det är rätt och riktigt. Var en medmänniska och inte en motmänniska.

Boxningsstjärnan Frida Wallberg skrev på sin twitter.

Laziz Sharifovs situation! Jag som svensk kan inget annat än skämmas för hur allt har hanterats. boxare eller inte spelar ingen roll”.

Vad detta innebär för Laziz är att han kommer släppas från förvaringen i Märsta och återförenas med sin familj tillsvidare. handläggningstiden brukar vara runt 30 dagar så förhoppningen nu är att de godtar de nya omständigheterna och låter Laziz och hans familj få permanent uppehållstillstånd.

Jag frågar Laziz om vad det första är som han ska göra när han kommer ut.

Jag ska åka direkt hem och krama min mamma!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer