Iman Darabi utlovar en ”jävligt blodig match” inför proffsdebuten

Den nionde november tar 21 åriga Iman Darabi steget till proffs-MMA. Fightermag.se ringde upp och pratade om den kommande matchen i Polen, och att vara en förebild för kvinnliga fighters.

–Träna, sova, jobba och äta. Jag har inte tid till något annat just nu, säger Iman Darabi. Hon är en av få svenska kvinnor som tagit steget in i proffs-MMA. Den 9e november slår burdörren igen bakom henne och Lena Tkhorevska på galan MMA Fighters Club i Polen. Att vara ett av få kvinnliga MMA-proffs i Sverige har gjort att Iman fått uppmärksamhet och ett helt nytt fokus i träningen.
–Många tjejer skriver till mig och säger att jag motiverar dem. De tycker att det är kul att jag kämpar på fast jag är minst, säger hon.

Det är inte alltid lätt att hitta sparringpartners. Det gäller att jaga rätt personer hela tiden, och tränar man med fel personer kan det gå illa, berättar Iman. Att bli knockad på passen av någon som är nästan dubbelt så tung håller inte i längden. Men Iman tycker att det är kul att fler tjejer ändå vågar ta steget och tävla.

Striking i fokus

Inför proffsdebuten har Iman jobbat på alla discipliner tillsammans med coachen på DIF Kampsportsförening, Waldo Zapata. Att finslipa Imans stående spel har varit viktigt.
–I mina shootfighting-matcher vevade jag mycket. Jag är smartare nu, säger hon. Sparkar och slag ska hon använda för att mäta distansen, och sedan vill Iman ta matchen till mattan. Blir det mycket stående så går det också bra, men då ska det vara på hennes distans, och inte på motståndarens.

–Lena har en konstig stil, man kan inte sätta fingret på den riktigt. Men vi båda gillar att slå, så det kommer bli en jävligt blodig match, säger hon.

En sak är säker, matchen på lördag kommer att vinnas på ett avslut. Ett domslut i Polen finns nämligen inte på världskartan, lovar Iman Darabi.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer