Nyhet

Per Franklin dominerar Ylies Djiroun totalt

Submission specialisten Franklin ställdes i kväll mot Yies Djiroun som aldrig har förlorat på submission.

Per Franklin har blivit känd för sina submissions och nu väntade Fransmannen Ylies Djiroun som aldrigt förlorat via submission.

Franklin visualiserade matchen i buren innan galan började tidigare i dag. Första ronden inledde nog precis som Franklin hoppades med en nedtagning från Svensken. Där fastnar de dock till en början mot burväggen utan att ge varandra något utrymme till att göra något. Franklin ser dock ut att fastna i ett chokeförsök från Fransmanne. Till slut kom Per ut från försöket och tog bättre kontroll på marken. Fransmannen Djiroun lyckas dock behålla sin halvguard och kontrollerar Svenskens huvud bra. Djiroun får full guard och Franklin ser igen ut att ligga illa till. Kommer dock ut igen och var antagligen inte så illa utte som de såg ut. Får sen in ett par slag som väcker publiken. Franklin tar full mount. Sen börjar Franklin med ground and pound en stund men Djiroun överlever. Franklin kommer i gång igen med slag men de stopas snart igen. Fransmannen såg ut att ha en vändning på gång men gong-gongen går innan dess. Klar rondseger för Franklin, inte omöjligt att de var en 10-8 rond.

Djiroun inleder med fler slag i andra ronden men blir snart nedtagen av Franklin igen. Fransmannen får fast Franklins huvud igen men Franklin backar undan. Fransmannen blir av med en poäng efter en felaktig uppspark. Franklin i topposition igen men fastnar med huvudet igen. Franklin lyckas dock få full mount trots detta. Franklin får i gång en bra ground and pound som drar i gång publiken. Verkar dock sakna kraft då domaren inte bryter. Verkar sakna kraften som krävs för en TKO-vinst. Franklin väntar metodiskt och verkade ha en armbar på gång i slutet av andra, dock går den inte in. Djiroun får toppposition i slutet av andra men gav också ett slag klart efter gong-gongen. Är garanterad en 10-8 rond till Franklin på grund av poängavdraget, kanske en 10-7 rond till och med.

Fransmannen ser trött ut innan ronden ska börja. Franklin andas också något tyngre. Franklin får även i tredje en tidig nedtagning efter att Fransmannen sett något bättre ut stående. Men Djiroun är bra på att kontrollera Franklins huvud. Något som till slut gör att Djiroun får topposition. Fastnar dock i Franklins halvguard. Djiroun lyckas hålla toppen bra innan Franklin tar sig upp och själv tar över. Men igen är Franklins huvud fast i Djirouns armar. Får till slut kontroll i full mount. Får i slutet av tredje en arm och letar efter ännu en armbar, dock verkar Djiroun inte vilja klappa och tar topposition i slutet av tredje ronden. Fransmannens bästa rond men jag har även här Franklin som vinnare.

Domarna håller med och Per Franklin vinner på enhälligt domslut (30-26 x 3). Djiroun visade prov på en tuffhet som är svår att matcha. Franklin var klassen bättre matchen i genom på marken och de gav honom vinsten.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer